musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Kajak - Evropsko prvenstvo u Beogradu: Tomićević i Zorić osvojili zlato sa svetskim rekordom


Kajakaški dvojac Srbije Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su danas zlatnu medalju uz svetski rekord u trci na 1.000 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Beogradu.

Aktuelni svetski šampioni i olimpijski vicešampioni Tomićević i Zorić su osvojili zlato rezultatom 3:04,940 minuta, što je najbolji svetski rezultat u dvosedu na 1.000 metara.
"Hvala publici koja nas je podržala. Ambijent je bio sjajan. Nismo startovali kako umemo. Ipak, to nas nije poljuljalo. Uhvatili smo našu brzinu, imali odličan finiš. Svetsko prvenstvo u Portugalu je krajem avgusta. Sada ćemo malo da slavimo, odmorimo se i okrećemo se odbrani zlata iz Račica", naveo je Tomićevć i dodao da je srećan što je sa Zorićem osvojio odličje koje im je nedostajalo.

"Neverovatan osećaj. Za ovo se trenira. Sve što sam radio od kada sam počeo da veslam kajak stalo je u ova tri minuta", rekao je Zorić koji je evropsko zlato proslavio skokom iz čamca, preneo je Kajakaški savez.

Trener reprezentacije Uroš Pavlović rekao je da su Tomićević i Zorić ponovo pokazali najbolje u velikom finalu.
"Imali su solidan start. Trebalo im je 250, 300 metara da se izbore za poziciju. Kada su to uspeli, uhvatili su ritam, pobegli ostalim čamcima i izdržali do kraja. Ovo je njihova najbolja trka koju ponavljaju već treći put u velikim finalima", rekao je on.

Srebrnu medalju osvojila je posada Nemačke (3:06,206), dok je bronzu osvojila Španija (3:06,750).

Beta

Rate this item
(0 votes)
back to top