musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Kajak – Prvenstvo Evrope u Beogradu: Evropsko srebro za Marka Novakovića i Nebojšu Grujića

Dvosed Srbije Marko Novaković i Nebojša Grujić su danas na Savskom jezeru na Prvenstvu Evrope osvojili srebrnu medalju u disciplini K2 na 200 metara.

Oni su trku završili vremenom 31,388 sekundi iza Saula Kraviota i Kristijana Toroa iz Španije.
"Ušli smo u trku sa najboljima, potrudili se da im zadamo problem. Uspeli smo u tome, ali su na kraju pobedili i čestitamo im. Bilo je uživanje na stazi uz podršku sa tribina. Ovo mi je prva medalja iz Beograda sa međunarodnih takmičenja i ima poseban značaj", rekao  je Marko Novaković a prenela agencija Beta.

"Nijanse su odlučile. Sada su pobedili oni, sledeći put možda mi budemo brži. Zadovoljni smo, zaista je lep osećaj. Kada smo izlazili iz čamca na ponton, rekao sam Marku kako bi bilo lepo da je Evropsko prvenstvo svake godine kod nas. Sledi nam pauza sedam dana a onda početak priprema za Svetsko prvenstvo", kazao je Grujić.

Pre ove trke održano je finale jednoseda na 200 m u kojoj je naš reprezentativac Marko Dragosavljević osvojio bronzanu medalju, što je posle zlata Marka Tomićevića i Milenka Zorića osvojenog juče u disciplini K2 1.000 m, treće odličje za selekciju Srbije.

Pored Marka Tomićevića i Marka Novakovića u reprezentaciji Srbije je bila još jedna Bečejka. To je Biljana Relić koja je posle pobede u kavlifikacijama izborila direktan plasman u finale jednoseda na 200 m gde je zauzela deveto mesto.
Pored toga naši reprezentativci su danas nastupili u još pet finala.

Milica Starović je bila četvrta u jednosedu na 500 metara, Nikolina Mijušković u jednokleku na 200 peta, Simo Boltić i Strahinja Stefanović su u dvosedu na 500 bili sedmi, Vuk Radovanović je učestvovao u finalu KL2 parakajak, dok je u poslednjoj trci nastupila Kristina Bedeč u disciplini K1 5.000 m.

V.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top