musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Inspektorat za rad: Na 329 gradilišta na crno radilo 427 radnika

Inspektorat za rad je nadzorom 329 gradilišta u Srbiji utvrdio da je od zatečenih 1.230 radnika njih 427 radilo na crno, odnosno bez ugovora o radu i socijalnog osiguranja, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, na pojedinim gradilištima radnici su bežali sa gradilišta prilikom dolaska inspektora rada, a njih je po proceni inspektora sa kontrolisanih gradilišta bilo preko 100 lica.
Inspektori rada su zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa podneli su 97 prekršajnih prijava, izdali 12 prekršajnih naloga, a doneli i 108 rešenja.

U oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, inspektori rada su podneli 32 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, doneli 124 rešenja sa nalozima za otklanjanje utvrđenih nedostataka, kao i 29 rešenja o zabrani rada na mestu rada zbog neposredne ugroženosti bezbednosti i zdravlja zaposlenih.

Nadzorom je otkriveno i 13 neregistrovanih građevinskih subjekata sedam u Braničevskom okrugu, jedan u Raškom okrugu i pet u Zaječarskom okrugu, zbog čega je doneto 13 rešenja kojima je naloženo da se bez odlaganja pokrenu propisani postupci za upis u odgovarajući registar i zabranjeno obavljanje delatnosti dok ne ispune uslove za to.
Nadzorom gradilišta koji je počeo juče obuhvaćena su gradilišta na kojima su tokom prošle i ove godine smrtno stradali radnici.

Beograd, 12. maj 2017. (Beta)

Rate this item
(0 votes)
back to top