musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Ispred Vlade Srbije : Održana dva skupa – protest i podrška

Mirno i bez incidenata u subotu su održana dva skupa u blizini zgrade Vlade Srbije, jedan protestni u organizaciji Vojnog i Policijskog sindikata Srbije, a drugi Saveza boračkih organizacija Srbije „Sabor" u znak podrške vladi.

Vojni i policijski sindikati Srbije protestovali su zbog lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti, dok je Savez boračkih organizacija Srbije „Sabor" održao skup „Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije", u znak podrške Vladi Srbije.
Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić izjavio je agenciji Beta da je skup prošao bez incidenata. Učesnici su od zgrade vlade u koloni došli do Skupštine Srbije, gde su na portirnici predali svoje zahteve.
Protest je završen ispred zgrade RTS-a, gde, kako navodi, niko od novinara ili urednika nije hteo da ih primi.
Rekao je da ukoliko ne bude dijaloga s predstavnicima vlade, planiraju intenzivnije proteste koji neće trajati nekoliko sati, već danima.

Oba skupa počela su oko podneva, intoniranjem himne Bože pravde u samo nekoliko minuta razmaka. Na oba protesta okupilo se oko 1.000 učesnika.

Predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović na protestu je rekao da „gladna vojska i policija ne mogu da brane Srbiju, ni njene građane". Prema njegovim rečima, policajcima koji učestvuju u protestima se preti otkazima, ali se oni ne boje.
Naveo je i da su predstavnici autoprevoznika koji su dovezli učesnike u Beograd pozivani na informativne razgovore.

Predsednik Sabora boračkih organizacija Dejan Marjanović rekao je da nisu organizovali kontramiting i da njihov skup poziva na jedinstvo i daje podršku Vladi Srbije u jačanju bezbednosti zemlje.
Sa skupa sindikata na početku su poručili da je to skup za one koji misle svojom glavom, dok su predstavnici boračkih udruženja poručili da se država brani, a ne ucenjuje.
Sa ozvučenja tog skupa čule su se patriotske pesme posvećene Kosovu, dok sa skupa policijskog i vojnog sindikata odzvanjala rok muzika i pesme poput "Mi smo uvek zajedno", "Ustani, kreni" i "Buđav lebac".

Na skupu sindikata viorile se srpske zastave i zastave sa sindikalnim obeležjima, dok na skupu ispred Ministarstva spoljnih poslova nije bilo vidno istaknutih zastava i obeležja.
Ovo je četvrti protest Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije, dok se boračka udruženja okupljaju prvi put, navodeći i da nije reč o kontramitingu.

Beta

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top