musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Izbušen novi bunar u Bačkom Gradištu: Gradištanci će imati kvalitetnu vodu za piće

U Bačkom Gradištu je upravo izbušen bunar bele vode u dvorištu pre četiri godine zatvorenog objekta dečjeg vrtića. Bunar je dubine 90 metara, kaptira vodonosni sloj od 67-85 metara i očekuje se da će obezbediti 12 litara vode u sekundi, a to garantuje da u letnjem periodu građani Bačkog Gradišta neće imati problema u snabdevanju vodom, te se neće uključivati takozvani žuti bunar, s kog je voda neadekvatnog kvaliteta.

Read more...

Građanska Vojvodina: Pretnje novinarima ugrožavaju sve građane

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zahteva od nadležnih da se hitno pozabave pretnjama, koje su skupštinske govornice uputili šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović i njegov stranački kolega Marijan Rističević na račun predsednika NDNV-a Nedima Sejdinovića.

Read more...

Za kraj Dečje nedelje: U centru pažnje nasilje nad decom – ono se ne dešava u vakuumu

Dečja nedelja okončana je prošlog petka šarenom manifestacijom na gradskom trgu čiji su glavni junaci bili mališani, igrali su se, stvarali u kreativnim radionicama, prodavali i razmenjivali igračke, plesali, slušali muziku i tu se nije videla tamna strana priče o deci: nasilje nad i među decom.

Read more...

Troškovnik „Tanderbala“: Za tri dana zabave 4,6 miliona dinara

Cena drugog po redu „Tanderbala“ – festivala na vodi, koji je održan od 3. do 5. avgusta na obali Tise, bila je 4,6 miliona dinara – 4,3 miliona je potrošeno iz opštinskog budžeta, a 225.740 dinara iz budžeta organizatora, Turističke organizacije opštine Bečej (TOB), navodi se u podacima TOB.

Read more...

Humanitarna izložba fotografija Slobodana Maleševa: Za lečenje troje mladih Bečejaca prikupljeno 210.700 dinara

Na humanitarnoj izložbi fotografija Bečejca Slobodana Maleševa od prodatih fotografija, majica sa potpisom autora i dobrovoljnih priloga prikupljeno je 210.700 dinara, a taj iznos je početkom oktobra ravnomerno uplaćen za lečenje i rehabilitaciju Bečejke i Bečejaca Ivane Ćurčić, Erika Kalmara i Ivana Filipčeva.

Read more...

Ponovo vandali u centru Bečeja: Polomljene klupe – sledeće godine video nadzor


U centru Bečeja pre par meseci postavljene su nove klupe. Od pre nekoliko dana, osim što ih građani premeštaju s jednog mesta na drugo, jer nisu zavrnute za behaton ploče kojima je nekadašnja Pogača popločana, nekoliko klupa je uništeno: slomljeni su nasloni za leđa, to jest rukohvati.

Read more...

Prvi dan Dečje nedelje u Bečeju: Za svet bez nasilja u kom ima mesta za svako dete

Predškolci i školarci koji crtaju na gradskom trgu, podela slatkiša, susret male i velike dece sa predsednikom opštine, koji je odgovarao i na pitanja o tome kada će zabavište da ima novo dečje igralište – sledeće godine – i šta, u stvari, predsednik opštine radi – raspoređuje novac svih građana i „mnogo telefonira“ – da li će da obezbedi dino park i tropikarijum u Bečeju – možda mali akvarijum – lagodniji su deo prvog dana Dečje nedelje u Bečeju pod geslom „Moje pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“.

Read more...

Novosadska novinarska škola: Godišnja nagrada „Marina Kovačev“ najboljem mladom novinaru / novinarki u Srbiji

Sledeći osamnaestogodišnju tradiciju Godišnje nagrade Novosadske novinarske škole najboljem mladom novosadskom novinaru / novinarki, koja je dodeljivana od 2001. do 2017. godine, Novosadska novinarska škola je kao utemeljivač ovog priznanja donela odluku da se ono posveti sećanju na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Read more...

Novac za informisanje iz opštinskog budžeta: Možda još jedan konkurs nakon rebalansa budžeta

Novac za informisanje predviđen u opštinskom budžetu u prvih 6 meseci godine potrošen je u stopostotnom iznosu, bila je jedna od zamerki odbornice Svetlana Dinić iz odborničke grupe „Samo lokalno“ na izveštaj o trošenju novca iz bečejskog budžeta u prvoj polovini godine na sednici Skupštine opštine 10. septembra.

Read more...
Subscribe to this RSS feed