Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

U Bečeju 19. novembra obeležen: Međunarodni dan tolerancije

U Bečeju 19. novembra obeležen: Međunarodni dan tolerancijetrg_fontane

Međunarodni dan tolerancije svečano je obeležen 19. novembra u Gradskom pozorištu dvojezičnim programom u organizaciji Predškolske ustanove „Labud Pejović“.

Svečanost je počela nastupom dečjeg horića „Labud Pejović“ pod vođstvom vaspitačica Nataše Segedinski Nikolić i Dejane Milovanov, a u nastavku su se kroz igru, pesmu i ples predstavili mališani iz dvojezičnih grupa uzrasta od 4 do 7 godina iz vrtića „Kolibri“, „Maslačak“ i „Duga“.
Prisutne je pozdravila potpredsednica Skupštine opštine Bečej Edita Silađi koja je proglasila pobednike na konkursu „Naj, naj Dečja nedelja“ na kom su učestvovale OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, OŠ „Zdravko Gložanski“, OŠ „Sever Đurkić“, ŠOSO „Bratstvo“, Tehnička škola i OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja, kao i istoimena škola iz Bačkog Petrovog Sela, sa svojim sedmodnevnim programima koji su u okviru ustanova realizovale početkom oktobra tokom Dečje nedelje pod sloganom „Podrška porodici – najbolja podrška deci“.
Prvo mesto i novčanu nagradu od 20.000 dinara koju dodeljuje knjižara „Prizma 93“ osvojila je Tehnička škola za sadržaje i aktivnosti koji su osmišljeni i realizovani tokom Dečje nedelje. Drugo mesto i novčana nagrada od 10.000 dinara pripala je PU „Labud Pejović“, a treće mesto i novčana nagrada od 5.000 dinara uručena je OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela.
Nagrade na likovnom i literarnom konkursu o porodici osvojili su učenici Tehničke škole Žaklina Kovač, Jovana Vujanić, Bogdan Čiplić i Ivan Stepanov.

Lj.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *