musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo: Za razvoj lovstva 38 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je danas 82  ugovora u vrednosti od 38 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na konkursu za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine u 2017. godini.

„Zadovoljstvo mi je što smo ove godine u prilici da investiramo oko 38 miliona dinara u lovstvo, od čega je učešće pokrajinskog sekretarijata 27,5 miliona dinara, dok  učešće korisnika iznosi 10 miliona“, poručio je Radojević.

Kako je naveo, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uveo je ove godine po prvi put dve nove mere - sufinansiranje nabavke terenskih vozila za čiju namenu je sekretarijat izdvojio 5 miliona dinara, dok učešće korisnika iznosi 7 miliona, i napomenuo da je interesovanje za ovu meru izuzetno veliko, te da će skretarijat u narednoj godini opredeliti značajnija sredstva za ovu namenu.
Druga mera tiče se monitoringa populacije prepelice, za čije uvođenje se prema stanju na terenu ukazala potreba, a korisnici lovišta sami su inicirali ove mere agrarne politike Vojvodine u cilju unapređenja i razvoja lovstva.

Resorni sekretar istakao je da je pored subvencija za nabavku terenskih vozila veliko interesovanje kod korisnika lovišta izazvala izgradnja prihvatilišta za fazanske piliće, zatim rekonstrukcija objekata za obradu trofeja, te kada su u pitanju lovišta posebne namene, izgradnja i rekonstrukcija ograda, za čiju namenu je  izdvojeno gotovo 7 milona dinara.

Radojević je predstavnicima medija poručio da će, s obzirom na veliko interesovanje, pokrajinski sekretarijat i u narednom budžetu, za 2018. godinu, nastaviti da subvencioniše nabavku terenskih vozila, te je pozvao korisnike da konkurišu.

SPV

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top