musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Privatizacija preduzeća iz Vojvodine: Nezadovoljstvo u institucijama

Potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, predsednici reprezentativnih sindikata u APV: Tomislav Stajić iz Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Eržebet Tot Batori iz pokrajinskog odbora UGS „Nezavisnost“, kao i potpredsednik Unije poslodavaca Vojvodine Slavko Novaković izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što relevantne institucije u Vojvodini ni na jedan način nisu uključene u procese rešavanja statusa preduzeća iz Vojvodine u privatizaciji. Inače, kako je rečeno, u portfelju Agencije za privatizaciju nalaze se 126 preduzeća sa teritorije Vojvodine za koja je objavljen javni poziv za privatizaciju. U njima je zaposleno nešto više od 11.000 lica. Zbog značaja i osetljivosti procesa privatizacije na položaj zaposlenih, ali i interesa da se iznađe najpovoljniji model privatizacije za svako preduzeće, Pokrajinski socijalno-ekonomski savet ističe da je neophodna transparentnost u sprovođenju svih faza privatizacije, od dostupnosti podataka o potencijalnim investitorima, pa do donošenja konačnih odluka.
Svi socijalni partneri, kako je istaknuto, su spremni da se sa svojim kapacitetima uključe u iznalaženje najboljih rešenja. Zato je Pokrajinski socijalno-ekonomski savet predložio da se pre donošenja konačne odluke o modelu privatizacije o svakom od 126 privrednih subjekata iz Vojvodine, o tome zatraži mišljenje Unije poslodavaca Vojvodine i reprezentativnih sindikata u pokrajini.
Svoje zaključke Pokrajinski socijalno-ekonomski savet je dostavio Vladi Srbije, Ministarstvu privrede, Agenciji za privatizaciju i Socijalno-ekonomskom savetu Srbije.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top