musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno
Ogledalo

Ogledalo (556)

Ponovno uzorkovanje zemljišta u školama i vrtiću na teške metale: Odlaganje analize zbog vlažnosti

Vrednosti teških metala u zemljištu u dvorištima OŠ „Šamu Mihalj“ (kadmijum) i u centralnom objektu PU „Labud Pejović“ u Bečeju (kadmijum i bakar) u 2017. godini prešle su granične vrednosti prema Uredbi o programu sistemskog praćenja kvaliteta zemljišta, indikatorima za ocenu rizika od degradacije zemljišta i metodologiji za izradu remedijacionih programa, te je 4. juna ove godine trebalo da bude obavljeno još jedno (kontrolno) uzorkovanje zemljišta, kako bi se utvrdilo da li su vrednosti teških metala u školi i vrtiću ostali na istom nivou ili se povećavaju, međutim, to uzorkovanje nije urađeno zbog, kako saznajemo, vlažnosti zemljišta.

Read more...

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti: „Zdravlju u susret“ – 26. aprila u Bečeju

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej 12. aprila održalo je redovnu godišnju skupštinu u velikoj sali Skupštine opštine, koja je, kao i obično, započela minutom ćutanja i na taj način odata je pošta svima onima koji su u toku prethodne godine izgubili život zbog ove podmukle bolesti.

Read more...

Tema broja: Analiza zdravstvenog stanja Bečejaca - U 2016. u opštini Bečej umrla je 581 osoba – od kardiovaskularnih bolesti umro je svaki drugi čovek

Vodeći uzroci smrtnosti stanovništva opštine Bečej su hronične nezarazne bolesti – kardiovaskularne bolesti, maligne bolesti i bolesti sistema za disanje – koje čine 84,0 odsto svih uzroka smrti, jedan je od uznemirujućih zaključaka publikacije „Zdravstveno stanje stanovništva opštine Bečej 2016. godine“ Instituta za javno zdravlje objavljene 2017. godine, međutim, javnost ima priliku da pročita publikaciju tek odnedavno.

Read more...

Konkurs za medijske sadržaje: Kratak pregled projekata

Mediji koji su na dva konkursa koja je 2017. godine raspisala opština Bečej i na kojima je raspodeljeno ukupno 6 miliona dinara, do 15. januara 2018. godine trebalo je da opštini podnesu narativne i finansijske izveštaje o trošenju dobijenog novca za medijske projekte, kao i da prilože realizovane medijske sadržaje (tekstove, publikacije, snimke, CD-ove itd.).

Read more...
Subscribe to this RSS feed