Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

PISA tesztelés Becsén – A közgazdászok képességeit mérték

PISA tesztelés Becsén – A közgazdászok képességeit mértéktrg_fontane

A PISA 2018 ciklusába több mint nyolcvan ország kapcsolódott be. Az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium határozata értelmében Szerbia is részt vesz a 2018-as PISA felmérésen. A felmérésre a szerbiai iskolákból véletlen mintavétellel 53 tizenöt éves tanulót választottak.

„Hétfőn és kedden a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola 53 tanulója oldotta meg a tesztfeladatokat, számítógépes programon keresztül. A PISA monitorozó jellegű felméréssorozat, amely három területen, alkalmazott matematikai műveltség, alkalmazott természettudományi műveltség és szövegértés, vizsgálja a tizenöt éves tanulók képességét. A felmérés háromévenként zajlik az OECD-tagországok és a programhoz csatlakozó egyre növekvő számú partnerországok irányításával. Először 2000-ben volt ilyen mérés. Az egyes mérések alkalmával egy-egy műveltségi terület nagyobb hangsúlyt kap, mint a többi. Idén pénzügyi műveltségre vonatkozó feladatok is bekerültek a tesztbe”, mondta Galgó Ferenci Andrea tanárnő.

A magyar anyanyelvű tanulóknak lehetőségük volt a feladatokat magyar nyelven megoldani. Galgó Ferenci reméli, hogy a diákok komoly hozzáállása a teszteléshez várhatólag meghozza az eredményt. A tesztelés névtelen, csak az országos, összesített eredmények ismertetése várható idén decemberben.

Erer

(FOTÓ: Közgazdasági-kereskedelmi Iskola)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *