Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Nova usluga za građane Bečeja: Informaciona tačka u opštini

Nova usluga za građane Bečeja: Informaciona tačka u opštinitrg_fontane

U utorak je predstavljena nova usluga koja se pruža građanima Bečeja u prijemnoj kancelariji (kancelarija broj 7) gradske kuće.

Reč je o tzv. informacionoj tački (info-point) koja će omogućiti građanima da u zgradi opštine, na računaru napišu tekst, molbu, zahtev ili popune dokument i odštampaju ga za potrebe obavljanja nekog administrativnog posla. Građanima će biti omogućeno i korišćenje interneta i sajtova vezanih za lokalnu samoupravu.
Informaciona tačka je postavljena zahvaljujući donaciji Fonda Betlen Gabor iz Budimpešte u iznosu od 500.000 forinti. Doduše, realizacija ovog projekta bila je planirana za prošlu godinu, ali je ostvarena u aprilu ove godine: kupljena su dva računara čija je vrednost 150.000 dinara i potrošeno je 30.000 dinara za stručno tehničko osoblje.
„Od donacije su kupljena dva računara koja će biti stavljena u službu građana, od prošle nedelje je u funkciji samo jedan računar u uslužnoj kancelariji, ali ubuduće će biti i na nekom drugom mestu, planirano je da to bude na ulazu u opštinsku zgradu“, objasnila je Andrea Galgo, pomoćnica predsednika opštine.
Inače, računar funkcioniše bez tastature i miša, dovoljan je dodir prstom po ekranu. Uputstvo za rad postoji na srpskom i na mađarskom jeziku.
Peter Knezi, predsednik opštine, rekao je da je informaciona tačka vrhunac mogućnosti koje opština može da pruži građanima: „Naime, to je kompletna usluga, od dostupnosti internetu i raznim sajtovima koji su vezani za lokalnu samoupravu, javnih preduzeća i ustanova, do korišćenja kao običnog računara za pisanje, ali je za to ipak potrebna osnovna tehničko-informatička pismenost. Svako će moći da ga koristi i eksperimentiše na njemu, a verovatno će zaposleni u ovoj kancelariji izaći u susret građanima i pomoći im u korišćenju ove mogućnosti. Mislim da je to jedan veliki uspeh, prvenstveno mojih saradnika koji su radili na tom projektu“.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *