Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Dolgozik az MNT – Pénzelosztás és egy határozat visszavonása

Dolgozik az MNT – Pénzelosztás és egy határozat visszavonásatrg_fontane

A múlt héten, a Magyar Nemzeti Tanács ülésén visszavonták a Magyar Szó napilappal kapcsolatos laptanács megalapításáról szóló határozatot.

Emlékeztetőül, ezt a botrányos határozatot, amely azonnal kivívta a szerbiai újságírókat tömörítő szervezetek ellenkezését, néhány hónappal ezelőtt hozta meg a régi összetételű MNT. Dudás Károly, az MNT akkori tagja azt találta mondani, hogy szerinte a Magyar Szó szerkesztéspolitikája az utóbbi időben a vajdasági magyar közösséggel szemben halad, ezért a közösség megmaradása érdekében nagyon is fontos egy laptanács életre hívása…
Az MNT múlt heti ülésén a laptanáccsal kapcsolatban a felszólalók egyetértettek abban, hogy az ideológiai ellenőrzés megengedhetetlen, de, mint mondták, felmerült a minőségi ellenőrzés kérdése az egész vajdasági magyar médiára vonatkozóan (?!).
AZ MNT ülésén elfogadták azt a javaslatot, hogy a bizottsági tagokat ezután nagyobb díjazás illeti meg, valamint a pótköltségvetést is.
Korhecz Tamás, az MNT elnöke elmondta, hogy az intézménynek az eddigi 62 millió dináros bevétele helyett a jövőben 75 millió dináros bevétele lesz. A költségvetésének mintegy harminc százalékát az MNT nem saját működésére fogja fordítani, hanem magyar nonprofit cégek támogatására, valamint médiatámogatásokra fogja felhasználni.
A többletpénzből fizetik majd a tanácsosokat és hivatalnokokat, akiket a jövőben főállásban foglalkoztatnak. Mivel az MNT üléseinek a száma is jelentősen megnőtt, jóval többe kerül a tagok tiszteletdíja és útiköltsége is, állította az MNT elnöke, Korhecz Tamás.
Előzőleg Korhecz kinevezte az MNT tanácsosait is. Beretka Katinka (Topolya) jogász a hivatalos nyelvhasználattal foglalkozik majd, Lengyel László (Becse) okleveles agrármérnök, élelmiszer-minőség biztosítási szakmérnök, a budapesti Corvinus Egyetem zentai kihelyezett tagozatának vezetője a felsőoktatási ügyekkel megbízott tanácsos, Lovas Ildikó (Szabadka) író, újságíró a kulturális ügyekkel foglalkozik, Barát Tóth Lívia (Nagykikinda) újságíró a tájékoztatási kérdésekkel megbízott tanácsos, Várkonyi Zsolt (Zenta) jogász pedig hivatali koordinátorként és az általános jogi ügyek tanácsosaként tevékenykedik majd.

B.M.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *