Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izložba u Galeriji: „Krug“ Tisa – reka koja spaja

Izložba u Galeriji: „Krug“ Tisa – reka koja spajatrg_fontane

Prostorija Galerije „Krug“ bila je mala da primi ljubitelje likovne umetnosti koji su želeli da 26. novembra prisustvuju otvaranju izložbe slika „Tisa – reka koja spaja“, nastalih na prvoj međunarodnoj likovnoj koloniji u septembru u Bečeju.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset umetničkih dela šesnaest slikara iz Zrenjanina, Novog Bečeja, Čuruga, Sente, Kanjiže, Čongrada i Bečeja, na kojima su prikazani motivi sa Tise.
Otvaranju izložbe prisustvovali su Peter Knezi, predsednik opštine, koji se posetiocima obratio na mađarskom jeziku, i Dušan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Bečej, koji je prisutne pozdravio na srpskom jeziku.
„Jedna dobra ideja gospodina Bore Jakšića, koja je prepoznata od Agencije ’Stajić’ i Turističke organizacije opštine Bečej, a podržana od lokalne samouprave, finalizovana je ovom izložbom, a rezultati kroz umetnička dela nalaze se večeras pred nama. Naša želja je bila da reka Tisa bude i kulturna misao koja spaja ljude koji žive na njenim obalama, da kroz umetničko stvaralaštvo iskažemo našu pripadnost reci Tisi, njenoj lepoti i svemu onome što ona može da pruži. U tome su nam svakako pomogli umetnici. Ove godine likovna kolonija trajala je jedan dan, a sigurno je da će naredne godine trajati duže i da će postati tradicionalna, čime će Bečej dobiti još jednu umetničku, turističku manifestaciju. Zahvaljujem se umetnicima koji su darovali gradu Bečeju i njegovim građanima ova vredna umetnička dela, sa željom da se sledeće godine okupimo u što većem broju i da rezultat rada na koloniji ponovo bude prikazan na izložbi u Bečeju“, rekao Jovanović.
Izložbu je otvorio slikar Borislav Jakšić, koji je predsedniku opštine Bečej predao spisak slika koje su sada vlasništvo lokalne samouprave. Slike će verovatno biti izložene u prostorijama uslužnog centra opštine.
Na otvaranju izložbe nastupio je i tamburaški orkestar Muzičke škole „Petar Konjović“.  
Izložba „Tisa – reka koja spaja“ će biti otvorena dve nedelje.

Izložba keramičkih radova

U prostorijama Agencije „Stajić“ će 17. decembra u 19 časova biti otvorena izložba keramičkih radova „Keramike Ras“, umetničke porodice iz Sremskih Karlovaca.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *