Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A tavalyi év végétől: Nem kapnak pénzt a községi bizottságok tagjai

A tavalyi év végétől: Nem kapnak pénzt a községi bizottságok tagjaitrg_fontane

Óbecse község Községi Tanácsa december utolsó napján megtartott ülésén határozatot hozott a község Egészségügyi Tanácsának megalakításáról szóló határozat kiegészítéséről. Eszerint a Tanács tagjai, akik ugyanakkor a községi Közigazgatási Hivatalban vannak munkaviszonyban, nem jogosultak térítési díjra a testületben végzett munkájukért.

Néhány nappal előbb, december 26-án, a községi elnök arról döntött, hogy eltörli a juttatást az előző időszakban kinevezett községi bizottsági tagok és elnökök munkájáért az üzlethelyiségek bérbeadására, a kiépítetlen építkezési telkek bérbeadására és a község mezőgazdasági földterületek védelmére, rendezésére és használatára vonatkozó 2018. évi programjavaslat kidolgozására alapított bizottságokban.

Ugyanakkor a községi elnök eltörölte a térítéseket a menekült személyek lakhatási szükségleteit a regionális lakhatási program keretein belül falusi házvásárlással történő megoldásában való segély használóit kiválasztó bizottságok (két bizottság) a községi Közigazgatási Hivatalban munkaviszonyban levő tagjainak.

Az említett határozatok a község Hivatalos Lapjában jelentek meg.
Ezzel a két határozattal a község orvosolta az Állami Számvevőszék egyes észrevételeit.

Emlékeztetőül, az Állami Számvevőszék az óbecsei önkormányzat 2017-es pénzügyeinek ellenőrzésekor tapasztalt szabálytalanságokról december 26-án tette közzé jelentését, amelyben többek között az áll, hogy különféle községi bizottságok és munkatestületek tagjainak 2017-ben szabálytalanul fizettek ki majdnem kétmillió dinárt.

A revizorok szerint a község 2017-es költségvetéséből 335 443 dinár jutott a közvállalatok igazgatóinak a megválasztására kiírt pályázatokkal megbízott bizottsági tagoknak, a köztulajdon felett rendelkező bizottság munkája 120 253 dinárba került, a telkek bérbeadásával foglalkozó bizottsági tagok 147 151 dinárért, az üzlethelyiségek bérbeadásával megbízottak 80 696, a kiépítetlen telkek bérbeadásával foglalkozók pedig 42 721 dinárért dolgoztak.

Szabálytalanul kapott mintegy 250 000 dinárt a mezőgazdasági földek védelmi programjának a kidolgozásával megbízott bizottság, továbbá 322 784 dinárt a mezőgazdasági földek bérbeadásával foglalkozó bizottság és 15 822 dinárt a mezőgazdasági földek éves programját véleményező bizottság is a revizorok véleménye szerint, de a menekültek házvásárlásáért (401 447 dinár), valamint a menekültek építési anyagvásárlásával foglalkozó (252 260 dinár) bizottság, s az Egészségügyi Tanács tagjai is (10 284 dinár).

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *