Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Održane sednice SO Bečej: Knezi dao ostavku, novi predsednik Skupštine opštine Tomašević

Održane sednice SO Bečej: Knezi dao ostavku, novi predsednik Skupštine opštine Tomaševićtrg_fontane

Na današnjim (30. januar) sednicama Skupštine opštine Bečej izvršene su promene u strukturi bečejske vlasti: vladajuću koaliciju više ne čine funkcioneri GG „Za Bečej“, umesto njih su u koaliciju primljeni funkcioneri SVM-a.

Predsednik Skupštine opštine Peter Knezi umesto da bude smenjen na zahtev 27 odbornika lokalnog parlamenta, uprkos svojim ranijim izjavama da sam neće podneti ostavku, na sednici je to ipak učino, a članovi Opštinskog veća Andrea Galgo Ferenci i Ištvan Ačai smenjeni su sa funkcija. Oni, inače, nisu bili prisutni na sednici u vreme razrešenja.
Odbornici su prihvatili ostavku odbornice Tatjane Avramov (izborna lista „Miša Vrebalov – Preokret za Bečej“, LDP), a na njeno mesto je imenovan Dragan Volkov (izborna lista „Miša Vrebalov – Preokret za Bečej“, LDP).

Za novog predsednika Skupštine opštine izabran je dosadašnji zamenik predsednika lokalnog parlamenta, magistar ekonomskih nauka Nenad Tomašević (izborna lista „Miša Vrebalov – Preokret za Bečej“; SPO), a za zamenika predsednika Skupštine opštine pravnica, sada penzionerka Edita Silađi (sa izborne liste SVM-a).
Novi članovi Opštinskog veća umesto Andree Galgo Ferenci i Ištvana Ačaija su Čaba Štefaniga (diplomirani inženjer poljoprivrede) i Tatjana Avramov (na doktorskim studijama je na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta).

Predsednik opštine Vuk Radojević je za svog zamenika umesto Tamare Ivanišević (LDP) koja je u decembru prošle godine dala ostavku, predložila odbornicu SVM-a, penzionerku Eržebet Kinku (nekadašnja bibliotekarka i nastavnica veronauke), koja je na sednici Skupštine opštine izabrana većinom glasova odbornika.
Izborom novog predsednika Skupštine opštine prekinuto je dugogodišnje „običajno pravo“ da su skladu sa nacionalnim sastavom stanovništva dve najvažnije funkcije u opštini – predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine – budu raspodeljene po „nacionalnom ključu“.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *