Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Energetska sanacija u Bečeju: Konkurs i za energetski ugrožene kupce

Konkurs i za energetski ugrožene kupce(Ilustracija: pexels.com)

Na internet stranici opštine Bečej nedavno su objavljene informacije o budućim konkursima za energetsku sanaciju kuća i stanova građana opštine Bečej.

Navodi se da su opština i Ministarstvo rudarstva i energetike u toku 2024. godine zaključili ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, koji sprovodi opština Bečej.

Mere koje će se sufinansirati su: zamena spoljnih prozora i vrata, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova i tavanice, zamena postojećeg grejača efikasnim kotlom na gas ili biomasu, ugradnja toplotne pumpe, ugradnja cevne mreže i grejnih tela, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode i ugradnja solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Ukupan iznos koji je opredeljen za građane od opštine i ministarstva je 20 miliona dinara.

Taj novac će biti dodeljen na dva javna poziva za građane.

Jedan javni poziv će biti raspisan za sve građane, kao što je bio slučaj prethodnih godina, s tim da će se javni poziv najaviti 10 dana ranije, kako bi svi građani bili informisani i na vreme pribavili ponudu sa liste izabranih izvođača (liste od prošle godine, koja i dalje važi i može se proširiti novim zainteresovanim firmama).

„Drugi javni poziv će biti isključivo za građane koji imaju status energetski ugroženog kupca. Naredni period će se iskoristiti za pripremu javnih poziva, nakon čega ćemo obavestiti javnost i najaviti predmetne javne pozive“, saopšteno je iz lokalne samouprave bez preciziranja roka raspisivanja javnih poziva.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *