Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Predizborna kampanja u Bečeju: Uništeni bilbordi LSV

Predizborna kampanja u Bečeju: Uništeni bilbordi LSVtrg_fontane

U Bečeju su uništeni oglasi Lige socijaldemokrata Vojvodine. Predizborne poruke na bilbordima koji se nalaze u centru grada, u blizini autobuske stanice, na Petrovoselskom putu, u blizini železničke stanice i pokraj puta, u blizini Platnare su skinuti, a povodom toga opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je izdao saopštenje.

Predsednik opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Bečeju Ferenc Tot konstatovao je da su u roku od samo četiri meseca drugi put uništeni svi bilbordi LSV na teritoriji opštine.

„Očito da veoma pozitivne reakcije i simpatije koje građani opštine Bečej imaju prema nama i načinu vođenja kampanje izborne liste `Liga socijaldemokrata Vojvodine-Nenad Čanak-Digni glavu` stvara osećaj straha kod onih kojima je pozitivna kampanja strana“, navodi se u saopštenju i podseća „da su u decembru 2015. godine bilborde išarali crnom bojom, misleći da će ispod te boje mraka sakriti ono što su ligaši kao poruku uputili građanima pozivajući ih da podrže inicijativu Lige o raspisivanju referenduma protiv prodaje vojvođanske zemlje“.

O aktuelnom uništavanju bilborda koje se najverovatnije dogodilo tokom popodneva 24. marta u saopštenju se kaže: „Ovog puta su vandali bukvalno ogulili bilbord i poruku LSV `Digni glavu` koja je bila namenjena građankama i građanima opštine Bečej. Ovo je primitivna varijanta javnog nastupa kojom se uništavaju materijalna dobra drugih i nanosi velika šteta konkurenciji. Verovali smo da su naši politički neistomišljenici sazreli, da neće cepati i zavijati bilborde u crno, s obzirom na to da su sve oko njih već zavili u tu boju“, a ističe se „da su samo dan ranije, prilikom predaje liste za pokrajinske izbore u Novom Sadu fizički napadnuti članice i članovi LSV, pokrajinski poslanici, potpredsednik Vlade AP Vojvodine, član Odbora za bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije i republički poslanik“.

Poziv na fer kampanju

Zbog uništavanja bilborda LSV-a 25. marta je saopštenjem za medije, koji je upućen redakciji Bečejskog mozaika, reagovao jedino Srpski pokret obnove Bečej, koji je oštro osudio uništavanje reklamnih površina sa predizbornim porukama Lige socijaldemokrata Vojvodine.
„SPO će uvek biti protiv isključivosti, diskriminacije i nasilja u bilo kom obliku. Sloboda mišljenja, govora i političkog delovanja mora biti neprikosnovena i neotuđiva. S toga, Srpski pokret obnove poziva nadležne organe da što pre pronađu i adekvatno sankcionišu vinovnike ovih dela, koji su u suprotnosti sa atmosferom mira i nacionalne, verske i kulturne tolerancije po kojoj je Bečej poznat, a bečejsku javnost da osudi nasilje i solidariše se sa onima koji su nasilju izloženi. SPO Bečej takođe poziva sve stranke da deluju u duhu civilizovane i demokratske zajednice, koja u tom smislu, pogotovo u vreme predizborne kampanje, treba da podrazumeva ravnopravnost i toleranciju“, piše u saopštenju PR službe SPO-a.
Osim SPO-a nijedna politička organizacija koja deluje u Bečeju zvaničnim saopštenjem upućenim medijima nije osudila vandalizam samo su „Građanska lista Zdravko Petrović“, opštinski odbor pokreta „Dosta je bilo“ i SNS na socijalnoj mreži Fejsbuk osudili uništavanje bilborda.

Na kraju saopštenja predsednik opštinskog odbora LSV Ferenc Tot je pozvao nadležne da otkriju, privedu i kazne vandale koji uništavaju imovinu, ali je i upitao kako je moguće da još uvek nisu identifikovani ni vinovnici decembarskog incidenta.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *