Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Novosti u Potisju: Komunalna firma se seli u Komunalac i počinje primarna selekcija otpada

Novosti u Potisju: Komunalna firma se seli u Komunalac i počinje primarna selekcija otpadatrg_fontane

Ovih dana počinje dugo najavljivana primarna selekcija komunalnog otpada u Bečeju, jer je komunalno preduzeće Potisje sa firmom „Sekopak“ iz Beograda sklopio petogodišnji ugovor o tome. Beogradska firma je Potisju besplatno obezbedila 35 kanti za sakupljanje stakla – sa svim ugostiteljskim objektima u Bečeju je dogovoreno da će preuzeti kante – a dobijeno je i 10 kontejnera za PET ambalažu i aluminijum, a još treba da stigne u Bečej 15 komada.

„Naredni korak je razvoj sistema sakupljanja papira i ostalih vrsta plastike i svih vrsta ambalažnog otpada i to i u domaćinstvima“, rekao je direktor Potisja Zoltan Feješ. Predstavnik „Sekopaka“ je objasnio da očekuju dobar odziv građana i da će u tom slučaju obezbediti veći broj kanti i kontejnera i dodao da se nada da će taj sistem biti samoodrživ.

Okončana je i dugogodišnja „svađa“ između Potisja i Komunalca, te se kamioni za smeće koje koristi Potisje ponovo parkiraju u dvorištu Komunalca, a i radnici komunalne firmeće ubuduće sa tog punkta da kreću na posao. Uskoro se očekuje iseljenje Potisja iz zgrade Mlinske industrije – Potisje je otkazao zakup i time će mesečno da uštedi oko 1.500 evra – delom u prostorije Komunalca, a delom u zgradu koju u centru grada koristi Direkcija za izgradnju do konačnog rešenja, a to je, prema najavi predsednika opštine Vuka Radojevića, zgrada JP Srbijašume u Potiskoj ulici u Bečeju – nakon što Srbijašume renovira objekat od oko 10.000 kvadratnih metara, tamo će se useliti Komunalac i Potisje, jer je aktuelno sedište Komunalca predviđeno da pripada površini zemljišta (24 hektara) na kojoj će se u budućnosti graditi banjski kompleks u Bečeju, objasnio je Radojević.

Lokacije kontejnera za PET

Kontejneri za sakupljanje PET ambalaže biće postavljeni ispred prodavnice „Borova“ u Zelenoj ulici, ispred Vojvođanske banke, kod zgrade pošte, u naselju Sedam sekretara SKOJ-a, kod gradske apoteke, u okolini kolektivnih stambenih zgrada u ulicama Jovana Popovića, Miloša Crnjanskog, u naselju „Sever Đurkić“, u Omladinskoj ulici, kod Štamparije „Proleter“, na Ribnjaku, kod Ekonomske škole, Gimnazije, osnovnih škola „Zdravko Gložanski“, „Sever Đurkić“ i „Šamu Mihalj“, ali i u mesnim zajednicama Bačko Gradište, Bačko Petrovo Selo, Radičević i Drljan.

Uprkos skoroj promeni sedišta, naplata računa za smeće će se obavljati svakodnevno, što u kancelarijama Komunalca na pijaci, u prodavnici cveća Komunalca i u mesnim zajednicama. Feješ je rekao da će građani o promenama biti obavešteni na vreme. 

K.D.F.

Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 29. aprila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *