Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Diákutaztatási program – Csongrádra kirándultak a becsei diákok

Diákutaztatási program – Csongrádra kirándultak a becsei diákoktrg_fontane

A Rákóczi Szövetség harmadik alkalommal hirdette meg 2014 őszén a határon túli és magyarországi középiskolák számára az október 23-i diákutaztatási programot, amelyben idén 4100-an vettek részt.

A becsei Közgazdasági-kereskedelmi Iskola tanulói már kétszer pályáztak, tavaly Budapestre és Szekszárdra utaztak. Idén ismét pályáztak, s a támogatásnak és a csongrádi Batsány János Gimnázium, Szakképző iskola és Kollégium Sághy Mihály tagintézményének meghívására a jeles nemzeti ünnepen az említett iskola tanulóival együtt ünnepeltek.

A becsei diákok részt vettek a csongrádi művelődési házban megszervezett ünnepi megemlékezésen, ahol Bedő Tamás, Csongrád polgármestere köszöntötte a határon túlról érkezett diákcsoportot és kísérőiket. Az ünnepi műsor után a diákok elhelyezték koszorúikat a csongrádi 56-os emlékműnél, majd a házigazdák vendégszeretetét élvezték és megtekintették Csongrád nevezetességeit. A kora délutáni órákban a diákcsoport az Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkba látogatott, ahol a tanulók legnagyobb érdeklődését a Feszty-körkép váltotta ki, de bekapcsolódtak a Skanzen-programokba is, szegedi piros paprikát törtek, paprikát fűztek a tornácon, fellépcsőztek a szélmalomba, megtekintették a régi iskolaépületet és a postát, a közjegyző irodáját, valamint emléktárgyakat vásároltak a szatócsboltban. Az ebédet az autentikusan berendezett csárdában fogyasztották el. Az eső ellenére a program sikeresnek bizonyult, új barátságok szövődtek és a tanulók ismeretei aktív tanulási módszerek segítségével bővültek. Az utazás során lehetőség nyílt a település történelmi nevezetességeinek meglátogatására is.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *