Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Obećan završetak izgradnje sportske sale u školi „Petefi Šandor“: Prvo sala u „Petefiju“, potom u Petrovom Selu

Obećan završetak izgradnje sportske sale u školi „Petefi Šandor“: Prvo sala u „Petefiju“, potom u Petrovom Selutrg_fontane

Izgradnja sale za fizičko vaspitanje od 870 kvadratnih metara u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ u Bečeju započeta je u oktobru 2010. godine i planirano je da bude završena za jednu ili dve godine. Ipak, građevina je i danas nezavršena.

Predračunska vrednost investicije je 2010. godine bila 27 miliona dinara. Objekat je izgrađen i stavljen pod krov, za taj posao je Ministarstvo omladine i sporta platilo 15,5 miliona dinara (za prvu fazu radova 6,8 miliona, a za drugu fazu 8,8 miliona dinara), a lokalna samouprava više od 2,5 miliona dinara.
Za završetak izgradnje fiskulturne sale – ugradnja prozora i vrata, malterisanje, krečenje – i opremanje, po ranijim procenama trebalo je obezbediti još 12 miliona dinara.
Škola je, navodno, u toku mandata direktorice Dragice Krstić u novembru 2011. godine konkurisala za 8,5 miliona dinara kod Ministarstva omladine i sporta, ali tokom prošle godine, koja je bila izborna, nije bilo informacija o tome da li je tražen novac odobren.
Prema informacijama dobijenim od člana Opštinskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam Miomira Jelenića, ima naznaka da će fiskulturna sala biti završena, jer su, kako je rekao Jelenić, sredstva u ministarstvu za te namena obezbeđena. „Od ministarstva je obezbeđeno 8,5 miliona za treću fazu radova i 7 miliona dinara za četvrtu fazu, to jest za opremanje. U narednom periodu sa ministarstvom treba da dogovorimo dinamiku i da se do septembra ili oktobra sala završi, da bi učenici početkom nove školske godine mogli da je koriste. Obezbedili smo sredstva i za kupovinu kuće u Bačkom Petrovom Selu, gde ćemo od opštinskih sredstava u roku od dve ili tri godine izgraditi školsku sportsku salu, jer smatramo da nije u redu da u 21. veku naseljeno mesto sa 7.000-8.000 stanovnika nema školsku i seosku salu. Sredstva za kupovinu kuće koja se nalazi pored školskog dvorišta su obezbeđena i predstoji izrada projekta za sportsku salu sa oko 300 mesta za gledaoce. Tada ćemo znati koliko košta taj projekat. Konkurisaćemo kod nekih pristupnih fondova, ali imamo ne samo volju, nego i zadatak da se to sagradi sredstvima iz opštinskog budžeta. Međutim, prvo ćemo završiti salu u ’Petefiju’, a potom početi gradnju sale u Petrovom Selu. Deca škole ’Petefi Šandor’ imaju prednost i dobiće svoju salu. Očekujem da će to biti ove godine. Imamo obećanja nove ministarke Ministarstva sporta da će ono što su obećali, dakle, obe faze, i uraditi“, rekao je Jelenić.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *