Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Ma kezdődik a Szent István-napi rendezvény – Koncertek, tűzijáték, főzőverseny

Ma kezdődik a Szent István-napi rendezvény – Koncertek, tűzijáték, főzőversenytrg_fontane

Ma (augusztus 17-én) kezdődik a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szent István-napi ünnepsége, amely idén is két napig tart.

Ma 17,30 órakor a Csongrádi Fúvószenekar tart hangversenyt a Pogácsán, ezt követően 18 órakor Vuk Radojević községi elnök megszegi és szétosztja az új búzából készült kenyeret. Ünnepi beszédet a községi elnök és a képviselő-testület elnöke Knézi Péter mondanak. Valamivel 19 óra előtt indul az ünnepi menet a Zöldfás utcán, a Petőfi Sándor utcán és a Nikola Tesla utcán keresztül a Köztársaság utcában felállított színpadhoz, ahol kezdetét veszi az ünnepi műsor. Ünnepi köszöntőt a Magyar Nemzeti Tanács képviselője és Sátoraljaújhely polgármestere mondanak. A rendezvény „szórakoztató“ része 21 órakor kezdődik Guzsvány Izabella mezzoszoprán koncertjével, majd a budapesti Magma tűzszínház Fényhalászok című előadását élvezhetik a polgárok. Tíz órakor lesz soron a magyarországi Janicsák Veca koncertje, majd tűzijáték és hajnalig tartó utcabál következik.
Szombaton, augusztus 18-án 16 órakor kezdődik a Szent István-napi főzőverseny a Nikola Tesla utcában. Ekkor kezdődnek a gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, ügyességi és társasjátékok is, 19 órától pedig a Zenegér együttes szórakoztatja a gyerekeket. Este nyolc órakor tartják a főzőverseny eredményhirdetését, majd 20,30-kor a Petőfi kultúrkör csoportjainak műsorát nézhetik meg az érdeklődők. Fél tízkor kezdődik Krizsán Szilvia, az Újvidéki Színház színművésznőjének De ki viszi haza a biciklit? című színházi előadása, ezt követően, 22,30-ra harangozták be Keresztes Ildikó koncertjét. Tizenegytől a fiatalokat Dj Treepy szórakoztatja.
A szervezők arra számítanak, hogy idén is mintegy
10 000 látogatója lesz a kétnapos rendezvénynek.
A Szent István-napi ünnepség „ára“ 1,5 millió dinár, a becsei önkormányzat 500 000 dinárral, a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság
75 000 dinárral, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság 50 000 dinárral, magánszemélyek, vállalatok és vállalkozók pedig főleg ajándékcsomagokkal támogatják a rendezvényt.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *