Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Predškolska ustanova: Ne zna se da li će svako dete biti upisano u vrtić

Ne zna se da li će svako dete biti upisano u vrtić

Predškolsku ustanova „Labud Pejović“ obavestila je danas, 15. maja, roditelje da, kako se navodi u saopštenju, „iz opravdanih razloga do daljeg nismo u mogućnosti da objavimo liste primljene dece“. Lista primljene dece u predškolsku ustanovu za radnu 2023/2024. godinu trebalo je da nakon okončanja konkursa za upis, bude objavljen do 8, a potom do 15. maja, međutim, to se nije desilo.

Direktorka PU „Labud Pejović“ Tatjana Mitić rekla je za Bečejski mozaik da je komisija vrtića nakon prijava za upis dece u 2023/2024. radnu godinu razmotrila prijave kojih je bilo 304, okončala proceduru, međutim, predškolska ustanova ne može da objavi listu primljene dece, jer bi ih bilo mnogo na listi čekanja.

Naime, ukoliko bi u predškolskoj ustanovi ostalo trenutnih 55 vaspitnih grupa, za masu plata zaposlenih u vrtiću nedostaje ukupno 37 miliona dinara, objasnila je Mitić.

Ona je rekla da se predškolska ustanova u vezi sa problemom nedostatka novca za plate obraćala osnivaču, lokalnoj samoupravi u februaru i u aprilu mesecu, te da je od pomoćnice predsednika opštine za oblast obrazovanja i vaspitanja Sanje Biro dobila informaciju da je, kako je rekla Mitić, proces u proceduri. Nadležni PU „Labud Pejović“ uskoro očekuju sastanak sa čelnicima opštine.

Inače, vrtić je obavestio roditelje/staratelje dece koji ne znaju da li će njihova deca od septembra moći da pohađaju predškolsku ustanovu da će se „postupak upisa dece nastaviti kada se za to steknu uslovi, o čemu ćemo Vas pojedinačno informisati porukom na broj telefona koji ste naveli prilikom prijave deteta na konkurs“.

O tome šta je lokalna samouprava uradila u vezi sa rešavanjem problema upisa dece u vrtić zasad ne postoje informacije, jer se pomoćnica predsednika opštine za oblast obrazovanja i vaspitanja Sanja Biro do trenutka pisanja ovog teksta nije javila na telefonski poziv novinara Bečejskog mozaika.

Podsetimo da je i prošle godine, nakon okončanja konkursa za upis dece u vrtić bilo problema sa masom plata i sa otvaranjem novih vaspitnih grupa, na listi čekanja je tada bilo oko osamdesetak dece, a problem je rešen tek početkom septembra meseca kada je nadležno ministarstvo opštini dalo odobrenje za povećanje mase plata i angažovanje novih zaposlenih u predškolskoj ustanovi.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *