Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Dvanaest godina Kancelarije za mlade: Za rođendan izveštaj o rezultatima

Dvanaest godina Kancelarije za mlade: Za rođendan izveštaj o rezultatimatrg_fontane

Kancelarija za mlade opštine Bečej je svečanom sednicom i dodelom nagrada na foto-konkursu „Sreća je za mene…“ proslavila 12. rođendan.

Na svečanosti u velikoj sali gradske kuće poslednjeg dana novembra pomoćnik predsednika opštine Bečej za omladinu i odnose s javnošću i nekadašnji koordinator Kancelarije za mlade Dane Mandić rekao je da Kancelarija za mlade predstavlja nešto bitno za mlade ljude opštine, te da će nastojati da i dalje bude primer dobre prakse u Srbiji i da će nastaviti da radi sličnim tempom kao i do sada.

Mandić je istakao da kancelarija ima snažnu podršku lokalne samouprave za ostvarenje inicijativa i ideja mladih u cilju zadovoljavanja njihovih potreba. „Sa budžetom od preko 4 miliona dinara predstavljamo primer snažne podrške od strane lokalne samouprave. Pokazatelj da jedna lokalna samouprava brine na sistemski način o mladima je izražena kroz podršku za neprestani rad Kancelarije za mlade“ kazao je Mandić i dodao da je uveren da će kancelarija, zajedno sa mladima, i ubuduće da unapređuje njihov kvalitet života.

U prethodnih 12 godina opštinska Kancelarija za mlade organizovala je niz akcija, volonterske kampove, obuke, izgradila trim-stazu u Bečeju, obezbedila teren za odbojku i molo u Bačkom Petrovom Selu, organizovala humanitarne akcije, sportska takmičenja, a Mandić je najavio i izgradnju i uređivanje sportskih terena u svim naseljenim mestima opštine.

Član Opštinskog veća za sport i omladinu Nikola Džigurski kazao je da mu je drago da mnogo mladih interesuje rad kancelarije – o tome govori i puna sala gradske kuće – a to znači da je taj rad, kako je rekao, za respekt. Istakao je da kancelarija ima veoma dobru saradnju sa sportskim klubovima koji su stecište mladih u Bečeju.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić rekao je da na proslavi oseća „ogromnu energiju mladih koji su prepoznati u svojoj lokalnoj sredini i koji se bore za svoju bolju budućnost“.

Na svečanosti je prikazan film u kom su predstavljeni rezultati rada  Kancelarije za mlade u prethodnih 12 godina i u kom su mladi ljudi opštine ocenjivali njen rad.

Dane Mandić je na svečanoj sednici predstavio i novu koordinatorku Kancelarije za mlade, dosadašnju saradnicu Dijanu Peter.

Proslava 12. rođendana Kancelarije za mlade je okončana smehom i osmesima, jer je nakon dodele zahvalnica mladima, predstavnicima medija, lokalne samouprave, ustanova, prikazan kratki film o gafovima i lapsusima učesnika „pravog“ filma o mladima.

Istog dana uveče je na izložbi u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta Filip Đukić proglašen za pobednika foto-konkursa „Sreća je za mene“ Kancelarije za mlade, koji je na konkurs poslao fotografiju svoje bake. Drugoplasirana je Jelena Kiš, a treće mesto osvojio je Arpad Šipoš. Oni su nagrađeni tablet računarima, a još 10 fotografa je dobilo nagrade.  

Kancelarija za mlade u Bečeju osnovana je 2006. godine i jedna je od najstarijih u Srbiji, a i jedna od retkih koja nije imala pauze u svom radu, a danas predstavlja vojvođanske kancelarije za mlade u Nacionalnoj kancelariji za mlade.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *