Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Opština Bečej: Koronavirusom zaraženo još 54 građana – 406 aktivnih slučajeva

Opština Bečej: Koronavirusom zaraženo još 54 građana – 406 aktivnih slučajevatrg_fontane

Na teritoriji opštine Bečej u poslednja 24 časa, po zvaničnim podacima, kod 54 građana je potvrđeno prisustvo koronavirusa, jedna osoba je upućena u bolnicu, a testirano je 102 građana.

U poslednja 24 časa stigao je 61 rezultat PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine, od kojih je 32 pozitivno na kovid-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja urađeno je 53 antigenska testa, od kojih je 17 pozitivno.

Serološkim brzim testom testirano je 13 građana, od kojih je 5 pozitivno na kovid-19, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine koji podatke o broju testiranih i pozitivnih dobija iz Doma zdravlja.

Uzorkovano je 36 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej na današnji dan (27. novembar) registrovano je 406 aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19. Juče je broj aktivnih slučajeva bio 356.

Raste i broj zaraženih učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama.

Koronavirus je na teritoriji opštine Bečej, po današnjim podacima (27. novembar), potvrđen kod 18 učenika i 28 zaposlenih u prosveti i zaposlenih u predškolskoj ustanovi.

U izolaciji na današnji dan nalazi se 231 đak i 39 zaposlenih u obrazovnim i vaspitnim ustanovama.

Ukupan broj pozitivnih na kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu, od sredine juna u opštini Bečej je 289.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *