Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Budapesten, a Thália Színházban… – A Néptáncantológián szerepelt a Kiscimbora

Budapesten, a Thália Színházban… – A Néptáncantológián szerepelt a Kiscimboratrg_fontane

A Petőfi kultúrkör Kiscimbora gyermekegyüttese 2009-ben több hazai és magyarországi fesztiválon, megmérettetésen vett részt, amelyekről díjakkal és elismerésekkel tért haza. Szegeden a XIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a zsűri a gálaműsorra javasolta a csoport produkcióját, Nyíregyházán, a VIII. Országos Ifjúsági Néptáncfesztiválon két díjat nyert, Cseszák Zsombor énekesi teljesítményéért, míg a csoport a magyar népi kultúra áldozatos ápolásáért kapott különdíjat.

A Kőketáncon aranyoklevelet nyert a Kiscimbora, Egerben a III. Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Szederinda Találkozón pedig Kovács Jónás a legjobb fiútáncosnak járó díjat kapta meg, míg a csoport a legjobb együttesnek járó fesztiváldíjat hozta haza. A Kiscimbora Szabadkán a VII. Interetno Fesztiválon is részt vett, ahol ezüstminősítést kapott.
A csoport, tavalyi eredményei alapján, meghívót kapott az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Martin György Néptáncszövetség elnökségétől az Ifjúsági Néptáncantológiára, amelyet január 31-én tartottak meg a budapesti Thália Színházban.  A Kiscimbora az önkormányzat segítségével jutott el a rendezvényre, amelyen a „Nem maradunk mindig a földben” című dél-alföldi koreográfiát mutatta be nagy sikerrel, amelyet Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs készített.                            

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *