Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Muke sa lišćem: Centar je najneuredniji

Muke sa lišćem: Centar je najneurednijitrg_fontane

O zelenim površinama i čistoći Bečeja brine Komunalac, a otpadom upravlja firma Potisje.

Jesen je jedno od najlepših godišnjih doba, ali u jesen svake godine javljaju se isti problemi – lišće na ulicama i zelenim površinama radnici Komunalca očigledno ne mogu da „savladaju“. Iako svakodnevno pet-šest ljudi uz pomoć mehanizacije sakuplja lišće, grad ne izgleda uredno. To se pogotovo odnosi na Pogaču na kojoj lišća ima na sve strane – u fontani, oko ograde crkava, drveća, u rundelama… Prema nezvaničnim informacijama, ali i po onom što se može videti u jutarnjim časovima, Pogaču čisti samo jedan radnik Komunalca, ponekad dvojica.
Produžena vegetacija ove jeseni uslovila je da trava i korov još uvek rastu, ali ih niko ne kosi, pa tako na pojedinim delovima zelenih površina ispred i iza gradske kuće postoji korov i do 50 centimetara visine.
I još nešto: i Bečejci su lenji da ispred svojih kuća počiste i sakupe lišće, ubace ih u džakove i ostave Potisju da ih odnese. Umesto toga lišće se često pali, mada je to zabranjeno opštinskom odlukom o zelenim površinama (iz ’99. godine) i odlukom o održavanju čistoće koja je na snazi od 2006. godine.

S.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *