Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Bečej: Još nisu raspisani konkursi za energetsku sanaciju

Još nisu raspisani konkursi za energetsku sanaciju

Uprkos tome što je krajem decembra najavljeno da će konkursi za energetsku sanaciju kuća i stanova za građane biti raspisani sredinom januara, to se do 16. januara nije desilo.

Iz opštine je danas saopšteno da će konkursi za građane biti raspisani kada privredni subjekti koji su od 18. decembra imali mogućnost da se prijave na konkurs za sprovođenje mera energetske sanacije, dostave dokumentaciju.

Po najnovijim procenama iz lokalne samouprave, javni pozivi za građane mogli bi biti raspisani do kraja januara.

Domaćinstva sa teritorije opštine Bečej će u 2024. godine imati na raspolaganju 20 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti svojih kuća i stanova zamenom stolarije, termoizolacijom, unapređenjem sistema grejanja, jer je lokalna samouprava tokom 2023. godine dobila 10 miliona dinara na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike, a 10 miliona obezbeđuje sama.

Prethodno je, 2022. godine, opština je za ukupno 10 miliona dinara sufinansirala energetsku sanaciju 66 domaćinstava, a ove godine bi taj broj trebalo da bude oko 120. Konkursi za energetsku sanaciju 2023. godine nisu raspisani.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *