Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Opština Bečej: Prijavljivanje za sufinansiranje putnih troškova studenata

Prijavljivanje za sufinansiranje putnih troškova studenata

Iz lokalne samouprave obaveštavaju studente koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Bečej, a redovni su studenti fakulteta i visokih strukovnih studija koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da će opština Bečej po dodeljenim sredstvima od pokrajinskog sekretarijata sufinansirati troškove svakodnevnog prevoza u međumesnom i međugradskom saobraćaju prilikom kupovine mesečnih karata za svakodnevno putovanje.

Pravo na sufinansiranje imaju samo studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije koji nisu korisnici studentskih stipendija i kredita Ministarstva prosvete, Pokrajinske vlade, odnosno lokalnih samouprava i drugih fondacija, organizacija i preduzeća, a svakodnevno putuju od mesta stanovanja do svog fakulteta ili visokih strukovnih studija u Vojvodini.

Zahtev za regresiranje troškova svakodnevnog prevoza u međumesnom saobraćaju podnosi se Opštinskoj upravi opštine Bečej (u Opštinskom uslužnom centru, na šalteru 1, od 8 do 12 časova), na propisanom obrascu koji se dobija na tom šalteru. Obrazac se može preuzeti i sa zvaničnog sajta opštine.

Prijem zahteva za regres za kupovinu mesečne karte za novembar omogućeno je se od 7. do 18. oktobra od 8 do 12 sati, bez obzira na način predaje.

Prijem zahteva za sufinansiranje kupovine mesečne karte za decembar je od 4. do 11. novembra od 8 do 12 sati, bez obzira na način predaje.

Uz zahtev za regresiranje troškova putovanja prilažu se: izjava studenta na propisanom obrascu, fotokopija kupljene mesečne karte sa fiskalnim računom (mesečna karta od prethodnog meseca) kao dokaz da student svakodnevno putuje, fotokopija lične karte studenta ili štampani primerak sa čitača ličnih karata, fotokopija indeksa (stranice kojima se dokazuje identitet i svi do sada upisani semestri) uz prikaz originala indeksa radi uvida koji će prilikom prijema zahteva biti vraćen podnosiocu zahteva i uverenje studentskog servisa da je student redovno upisan i finansiran iz budžeta Republike Srbije za akademsku 2024/25 godinu.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *