Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A mesemondó verseny döntőjén – Kiváló mesélők, csodás rajzok

A mesemondó verseny döntőjén – Kiváló mesélők, csodás rajzoktrg_fontane

A magyar népmese napján, szeptember 30-án, a becsei Népkönyvtárban hagyományosan nagyszabású mesemondó versenyt szerveztek, amelyen a község általános iskolásai vettek részt, az óvodások és az első osztályosok pedig kedvenc meséiket, illetve mesehőseiket rajzolták le. A becsei tanulók mellett bácsföldvári és péterrévei diákok is részt vettek a megmérettetésen: 26 versenyző mérte össze tudását és felkészültségét.

A zsűri tagjai Dosztán Lenke, Fercsik Kiss Piroska és Balázs Martina voltak.

A második és harmadik osztályosok kategóriájában Mecek Mia, a Sever Đurkić iskola harmadikosa bizonyult a legjobbnak, Kiskomáromi Zsolna (Petőfi Sándor iskola) második lett, a két harmadik helyezett pedig Sárvári Szilárd (Zdravko Gložanski iskola) és Baksa Bíborka (Péterréve).

A negyedikesek és ötödikesek korcsoportjában Tallós Hédi, a Petőfi Sándor iskola tanulója lett az első. A második díjat Csipak Emma (Bácsföldvár) szerezte meg, a két harmadik helyezett pedig Répási Nikoletta (Samu Mihály iskola) és Gödöllei Bence (Péterréve).

A hatodikosok és hetedikesek csoportjában a zsűri a Sever Đurkić iskola hatodikosát, Bozsóki Ninát nevezte ki győztesnek. Második lett Vadnai Erika (Péterréve), a két harmadik helyezett pedig Szabó Beatrix (Petőfi Sándor iskola) és Kalocsai ĺrisz (Péterréve).

A képzőművészeti pályázatra 98 rajz érkezett. Az első osztályosok között Lovas Fiona (Sever Đurkić iskola) bizonyult a legügyesebbnek Cseh Noémi (Bácsföldvár) előtt, míg Lu-kács Lorin (Sever Đurkić iskola) és Rajsli Csaba (Samu Mihály iskola) harmadikak lettek.

Az óvodások kategóriájában Kolarski Anna (Kelemen óvoda, Péterréve) lett az első, a képzeletbeli dobogó második fokára Mészáros Szebasztián (Csiribiri óvoda, Pecesor) állt, a két harmadik helyezett pedig Kajári Barbara (Kockácska óvoda, Bácsföldvár) és Subakov Emilija (Kolibri kétnyelvű csoport, Becse) lett.

A legjobbak a díszoklevél és a könyvjutalom mellett elvihették iskolájukba a vándorserleget is.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *