Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A szegedi Cserregő bábszínház vendégjátéka: Az aranytojást tojó tyúk

A szegedi Cserregő bábszínház vendégjátéka: Az aranytojást tojó tyúktrg_fontane

A szegedi Cserregő Bábtársulást látta vendégül a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör március 18-án. Rózsa Teodóra és Balasi Jolán, a szegedi Kövér Béla Bábszínház színésznői, Ördög Mihály klarinétossal Az aranytojást tojó tyúk című bábelőadást mutatták be.

„Számomra mindig nagy öröm a Vajdaságban játszani, hiszen itt születtem, nevelkedtem, itt élnek a hozzátartozóim, itt vannak a gyökereim. Emlékszem, középiskolásként busszal mentünk az Újvidéki Színházba előadást nézni. Később, amikor már a szegedi Kövér Béla Bábszínház színésze lettem és bábos-társammal, Balasi Jolánnal megalapítottuk a Cserregő Bábtársulást, szinte küldetésként éltük meg, hogy olyan helyeken is fellépjünk, ahová nehezen vagy egyáltalán nem jut el bábszínház. Azóta hosszú évek teltek el, s örömmel látom, hogy nagyon sok rendezvényre várják már a gyerekeket, családokat és jó érzés, hogy a mai napig számítanak ránk is. Ez visszajelzés számunkra, hogy, bár előadásaink magukon viselik stílusjegyeinket, mégis sikerül megújulnunk”, mondta Rózsa Teodóra.

Szerinte a kőszínházi előadásokat sok minden segíti, a fénytechnika, a látványos díszletelemek, ez a „vándorszínházak“ esetében hiányzik, azonban, mint mondta, egy „vándorszínházi” és kőszínházi előadásban a közös „az a csoda, amelynek megmutatására egyedül egy báb, a bábművészet képes. Minden előadásunkban törekszünk ennek a csodának, átváltozásnak a megmutatására, így van ez Az aranytojást tojó tyúk mesében is. Nagy megnyugvás, amikor sok nevetés, közös ének, hangoskodás után, a negyvenedik perc környékén, egyszerre elcsendesedik a nézőtér. Ezek azok a pillanatok, amikor színészként azt érzem, hogy ezért érdemes – itt tudom lemérni, belülről, hogy mennyire jó az előadás, mennyire tudott összekapcsolódni a mese a nézőkkel. A taps csak ráadás”.

A bábelőadást a Petőfi Sándor, a Samu Mihály és a Sever Đurkić iskolák tanulói, továbbá a péterrévei és a bácsföldvári alsósok nézhették meg.

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *