Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A szegedi Csiga Duó koncertjéről – Négyszáz gyerek a Csigavonaton

A szegedi Csiga Duó koncertjéről – Négyszáz gyerek a  Csigavonatontrg_fontane

A szegedi Csiga Duó zenekar interaktív zenés gyermekműsora Szeged és környéke, valamint a Dél-Alföld egyik legkedveltebb produkciója.

Fesztiválok, városi rendezvények, falunapok, céges családi napok, óvodai programok állandó meghívottjaként már sok ezer kisgyermek arcára varázsolt mosolyt.
A Csiga Duó, azaz Mihály Csaba és Lukács Beáta, október 26-án a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör meghívására érkezett Becse községbe.
„Először a kultúrkör nagytermében, majd a péterrévei színházteremben adtak nagyszerű és érdekes koncertet, amelyen mintegy négyszáz gyermek szórakozott jól”, mondta Nagy Klára, a kultúrkör titkára.
A Csiga Duó műsora saját dalaikra épül, amely keretét egy mesés történet adja. A saját dalok mellett Gazdag Erzsi, Péter Erika, Takáts Gyula, Kurczina Terézia, Papp Róbert költők verseinek megzenésítésével az irodalom világába is beleskelődnek a gyerekek. „Műsoraink első felében folyamatosan dolgoztatjuk a gyerekeket, egyszerű, könnyen megtanulható mozdulatokkal, mondókákkal a produkció részévé válnak. A műsor második fele mindig táncolós, mulatós, megmozgatós elemekből áll. Elutazunk Meseországba, titkos köszönést tanulunk, találós kérdésekre keressük a válaszokat, s utazunk a Csigavonaton is. Megtudjuk, hogy miért a legjobb dolog a bicaj és miért fontos a fogmosás. Nagyon izgultunk az első külföldi fellépésünk miatt, de az óbecsei és a péterrévei gyerekek, iskolások és ovisok nagy lelkesedéssel fogadtak minket. Dalaink hatalmas sikert arattak. Volt közös tánc a színpadon és egy óriási Csigavonatot is összehoztunk a végén. Köszönjük, hogy veletek lehettünk és nagy örömmel látogatunk el hozzátok újra”, mondta Mihály Csaba.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *