Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Akcija „Topli obrok za zdravstvene radnike“: Znak zahvalnosti medicinarima

Akcija „Topli obrok za zdravstvene radnike“: Znak zahvalnosti medicinarimatrg_fontane

Akciju „Topli obrok za zdravstvene radnike“ danas su pokrenuli organizatori bečejskog „Gastro festa“ uz podršku restorana „Largos“ i firme „Totpromet“ u cilju da se pomogne zdravstvenim radnicima u borbi protiv koronavirusa, jer su oni na prvoj liniji fronta i najugroženija su kategorija, rekao je Daniel Jovanović, jedan od organizatora „Gastro festa“ i akcije prilikom uručenja prvog paketa kuvanog obroka zaposlenima u Hitnoj službi i Covid ambulanti Doma zdravlja Bečej.

Organizatori akcije su medicinskim radnicima, 15-20 ljudi, obezbedili ručak i večeru za dve nedelje kako bi im olakšali svakodnevni posao i time žele i da im ukažu da poštuju njihovu posvećenost.

„Zahvaljujemo im se na požrtvovanom radu u sprečavanju širenja koronavirusa. Oni su ključni u ovoj borbi. Hteo bih da pozovem i ostale građane Bečeja i privrednike da se priključe ovoj akciji, da ne samo dve nedelje, nego mesec dana ili koliko god bude trajala pandemija, obezbedimo zdravstvenim radnicima tople obroke“, rekao je Jovanović.

Građani i privrednici koji žele da se pridruže akciji „Topli obrok za zdravstvene radnike“, donacije u vidu namirnica ili novčane, mogu da dostave u restoranu „Largos“ svakodnevno od 7 do 23.30 časova. Tamo zainteresovani mogu da dobiju i informacije o akciji.

Hranu za zdravstvene radnike inače priprema upravo „Largos“, a „Totpromet“ je obezbedio finansijska sredstva za dve nedelje.

Prvu donaciju su primili doktorka Sandra Simić, lekarka u Službi hitne pomoći i Viktor Nakić, tehničar u Hitnoj službi, koji su se zahvalili na lepom gestu. Inače, smena lekara u Hitnoj službi traje po 12 sati.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, velika je verovatnoća da „Gastro fest“ ove godine neće biti održan, a organizatori ovom akcijom žele da doprinesu ublažavanju situacije u opštini Bečej u kojoj je do danas registrovano 59 zaraženih koronavirusom.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *