Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Anketiranje građana: Kako da se potroši 50 miliona dinara?

Kako da se potroši 50 miliona dinara?859budzet_po_meri

U opštini Bečej je krajem oktobra započeta anketa „Budžet po meri građana – i ti se pitaš“ čiji je cilj da građani opštine predlože ulaganja za koje žele da se iz opštinskog budžeta u 2023. godini potroši 50 miliona dinara, a koju organizuju Bečejsko udruženje mladih, opština Bečej i Kancelarija za mlade opštine.

Anketiranje građana od 2019. godine nije stvar slobodne odluke i dobre volje lokalne vlasti, već je obaveza lokalne samouprave.

Prvi razgovori o budžetu opštine za narednu godinu održani su u mesnim zajednicama Poljanica i Bačko Gradište. Građani koji su prisustvovali tribini u MZ Poljanica za sada su zadovoljni sanacijom oko tri kilometra puta Poljanica-Bečej, ali tražili su sanaciju još jednog dela puta. Osim toga zahtevaju i bolje vodosnabdevanje, to jest izgradnju prečistača, bolju javnu rasvetu u selu i izgradnju dečjeg igrališta.

Do sada su organizovani okrugli stolovi u svim mesnim zajednicama opštine, a predstavnici lokalne vlasti građanima – ponekad ih je bilo tek nekoliko, osim predstavnika mesne zajednice – su odgovarali na pitanja o budžetu za narednu godinu i o lokalnim prioritetima.

Nakon okruglih stolova formiraće se glasački listići, a građani će tokom izbornog vikenda planiranog za 26. i 27. novembar, moći i da glasaju za svoje prioritete onlajn, a 27. novembra i u prostorijama svih mesnih zajednica.

Predlozi sa najviše glasova biće pretočeni u projekte i trebalo bi da budu deo budžeta opštine Bečej za 2023. godinu.

Nacrt opštinskog budžeta trebalo bi da bude objavljen 6. decembra, a javna rasprava o bečejskom budžetu za 2023. godinu, po najavama, trebalo bi da bude održana 21. decembra.

R.M. (Foto: pexels.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *