Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Anyák-napi szavalóverseny és képzőművészeti vetélkedő: Mintegy kétszázan versenyeztek

Anyák-napi szavalóverseny és képzőművészeti vetélkedő:  Mintegy kétszázan versenyeztektrg_fontane

Az Anyák napja világszerte megünnepelt nap. Ezen a napon az emberek nagy többsége megpróbálja a lehetetlent: megköszönni az édesanyáknak önzetlenségüket, áldozathozatalukat. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör az ünnep alkalmából, immár 10. alkalommal hirdette meg Anyák-napi szavalóversenyét és képzőművészeti pályázatát.

„A szavalóversenyre 119 versmondó jelentkezett, illetve 79-en küldték be képzőművészeti alkotásukat. Nagyon örülünk annak, hogy pályázati kiírásunknak ilyen nagy visszhangja van községünkben, hogy az óvónők, tanítók és tanárok közreműködnek velünk”, mondta Ricz Róbert, a Petőfi kultúrkör elnöke.
A kis képzőművészek között a zsűri tizenhárom egyenrangú díjat osztottak ki. Díjazott lettek: Gondos Réka, Szabó László, Burai Blanka, Jokić Maja, Raffai Lara, Király Anett, Bátori Flórián, Varnyú Leóna, Tot László, Pekár Nikoletta, Herbatényi Botond, Barta Julietta és Beretka Dóra.
A szavalók két helyszínen mutatkoztak be. Cseh Márta nyugdíjas egyetemi tanárnő, Kőműves Kornélia, a Vajdasági Televízió becsei munkatársa és Benedek Mikós költő, a topolyai Auróra Beszédművészeti Műhely munkatársa az elsősöket, illetve a felsős diákokat hallgatta meg, míg a Náray Éva, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatónője, Romoda Renáta, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Irodalomtudományi doktori iskolájának hallgatója és Szabó Gabriella, az Újvidéki Rádió munkatársa összetételű zsűri a másodikos, harmadikos és negyedikes tanulók bemutatkozását értékelték.
Az első osztályosok között Balázs Korinna bizonyult a legjobbnak. Az osztott második helyet Hajdú Tímea és Siles Jessica szerezték meg, míg a harmadik helyen Kerepes Lívia végzett. Különdíjat kapott Rajsli Ádám és Dorotea Mraović. A második osztályosoknál Kádas Anna lett az első Koncz Antónió és Basarić Filip előtt, míg a különdíjas Kiskomáromi Zsolna lett. A harmadikosoknál Tallós Martina lett a legjobb. A képzeletbeli dobogó második fokára Nagy Szandra állhatott, a harmadik pedig Radojčić Vladimir lett. Különdíjat ebben a korcsoportban Kazinci Csongor és Rajsli Viola kaptak. A negyedik osztályosok csoportja volt a legtömegesebb, itt huszonheten vetélkedtek. A zsűri szerint a legjobbnak Surján Árpád bizonyult Varga Villő és Dózsa Vivien előtt. Különdíjat kapott Kákonyi Balázs, Herbatényi Zalán, Bekvalac Tatijana és Balázs Ronald. Az ötödikeseknék az első Fenyvesi Zénó lett Répási Nikoletta előtt. Az osztott harmadik helyet Vukov Enikő és Szemendri Tamás szerezték meg, míg különdíjat Berkes Emma kapott. A hatodikosok között Bozsóki Nina győzött, második lett Kovács Orsolya, a harmadik pedig Tóth Margaréta. A különdíjat Bruszin Nikita szerezte meg. A legidősebbek, a hetedik és nyolcadik osztályosok korcsoportjában, Varnyú Kinga bizonyult a legjobbnak, második pedig Kovács Emese lett. A zsűri nem osztott harmadik díjat, a különdíjat pedig Vajda Orsolya kapta.
A díjazottakat a Petőfi kultúrkör és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet ajándékaival lepték meg a szervezők. Ezen felül a zsűri által kiválasztott tíz szavaló Budapestre utazhat a Városligeti Gyermeknapra. Ők: Varnyú Kinga, Bozsóki Nina, Kovács Orsolya, Fenyvesi Zénó, Répási Nikoletta, Vukov Enikő, Surján Árpád, Varga Villő, Nagy Szandra és Rajsli Viola.
„Úgy érezzük, hogy az anyák-napi verseket kimerítettük, az utóbbi néhány évben kevés új verset hallottunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy a jövőben a Költészet Napja alkalmából hirdetünk majd szavalóversenyt, amelyre bármely magyar költő versével lehet majd nevezni”, mondta a kultúrkör elnöke.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *