Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Atletski klub Bečej: Sutra se trči Bečejska desetka

Sutra se trči Bečejska desetka846becejska_desetka_najava

Atletski klub Becej zajedno sa Kancelarijom za mlade opštine Becej sutra, 9. aprila, organizuje 5. Becejsku desetku, a po podacima iz kluba, na trke se prijavilo 400 takmicara.

„Do 4. aprila prijavljeno je 400 trkaca preko sajta trka.rs, cime smo mi kao organizatori veoma prijatno iznenadeni, od kojih je i nekoliko clanova reprezentacije Srbije, što nas posebno raduje“, saopštio je organizator.

Moguce su prijave i na dan trke po ceni od 1.800 dinara, maksimalan broj prijava je 47.

Na takmicenju Becejska desetka ciji je start na gradskom trgu, ucesnici se takmice u trkama na 10 i na 5 kilometara u razlicitim kategorijama.

Posle starta na Trgu oslobodenja trci se Zelenom ulicom, zatim Lovackom, pa dolmom, kraj Tise, oko Vidikovca i nazad ka trgu, Zelenim korzoom, jedan (5 kilometara) ili dva ova kruga (10 kilometara).

Delovi ulica pomenuti u trasi trke bice zatvoreni za saobracaj od 10 do 14 casova.

Osim trka za odrasle, organizuju se i decje trke, pored postojecih 8 trka za ucenike osnovnih škola (svaki razred trci posebno na 200, 400, 600 i 800 metara, zavisno od razreda), ove godine novost je trka na 100 metara za decu predškolskog uzrasta.

Decje trke su besplatne i prijave su na dan trke.

Podsecamo da maloletnici mogu da ucestvuju u trkama na 5 i 10 kilometara samo uz pismenu saglasnost roditelja/staratelja.

Decje trke startuju u 10 casova, a proglašenje rezultata bice odmah nakon takmicenja, a u 12 casova pocinju trke na 10 i 5 kilometara, dok se proglašenje pobednika ocekuje u 14 casova.

Becejska desetka 2022. nagraduje novcanim nagradama i poklon paketima sponzora apsolutne pobednike u trkama na 10 i 5 kilometara.

U obe kategorije nagrade su 5.000 (trece mesto), 10.000 (drugo mesto) i 15.000 (prvo mesto) dinara. Iz Atletskog kluba Becej pozivaju gradane da 9. aprila svojim prisustvom na zoni starta/ cilja na gradskom trgu ili duž trkacke staze podrže 5. Becejsku desetku.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *