Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

„Bečej folk fest“: Folklorni ansambli iz devet zemalja

„Bečej folk fest“: Folklorni ansambli iz devet zemaljatrg_fontane

Kulturno-umetničko društvo „Đido“ organizovalo je drugi Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ od 13. do 16. avgusta na gradskom trgu.

Manifestacija je uvrštena na listu međunarodnih festivala Republike Srbije na godišnjoj konferenciji CIOFF Južna Evropa. CIOFF je ogranak UNESCO čiji je cilj očuvanje i promovisanje svetskog nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Na festivalu su, osim domaćina i ansambala iz Srbije, nastupili folklorni ansambli iz Grčke, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Kolumbije, Italije, Bosne i Hercegovine, i tako su građani i posetioci Bečeja bili u prilici da se upoznaju sa kulturama drugih naroda.

Svi festivalski nastupi održani su na bini na gradskom trgu oko pola devet uveče, dok je svakog dana festivala organizovan defile učesnika gradom koji su nastupali te večeri.

Za tri dana folk festa, recimo, nastupili su „Bereginje“, pevačka grupa bečejskog „Đida“ i ansambl „Đida“, KUD „Pasjanka“ sa Kosova, MKD „Petefi Šandor“ iz Bečeja, plesna grupa „Alföld“ iz Čongrada, KUD „Ohridski biseri“ iz Makedonije, plesači iz Kolumbije koji su izazvali najveće oduševljenje publike…

Epilog „Bečej folk festa“ su zadovoljni organizatori, građani i učesnici iz 9 zemalja, kao i više hiljada posetilaca nastupa.

Festival je okončan zajedničkim kolom učesnika na gradskom trgu.

Manifestacija je održana zahvaljujući podršci opštine, preduzetnika i građana Bečeja.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *