Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Najavljeni letnji programi u Bečeju: Bez detalja o „Bečej noću“ – bazen radi od jula

Bez detalja o „Bečej noću“ – bazen radi od jula

Manifestacije koje će opština da organizuje ili finansijski podrži za predstojeće leto, novinarima je na današnjoj konferenciji za medije predstavio nedavno izabrani član Opštinskog veća za omladinu, sport, turizam i informisanje David Tufegdžić, uz direktora Turističke organizacije opštine Milana Onjina.

Uprkos tome što je najavljeno, na pres konferenciji nisu bili prisutni predsednik opštine Vuk Radojević i član Opštinskog veća za investicije i komunalne usluge Dane Mandić, inače direktor manifestacije „Bečej noću“.

Letnja sezona će ove godine biti bogata sadržajima koji će biti podržani od lokalne samouprave i njenih struktura, rekao je Tufegdžić.

„Bečej noću“ uz Dejan Petrović big bend i „Lexington bend“

Tufegdžić je saopštio da će festival „Bečej noću“ biti održan 14. i 15. juna na gradskom trgu i da će glavne zvezde manifestacije biti Dejan Petrović big bend i „Lexington bend“.

Onjin je u vezi sa festivalom „Bečej noću“ kazao da su za 14. jun planirani nastupi bendova na maloj bini, te ulica zanatskog piva.

Tufegdžić i Onjin nisu mogli da odgovore na pitanja novinara o tome koji će bendovi nastupiti prvog dana „Bečej noću“, da li će biti održana revija kratkometražnih filmova, koliko će koštati „Bečej noću“, kolika je bila cena prošlogodišnje manifestacije (novinari godinu dana čekaju obećane podatke o tome)…

Tufegdžić je umesto odgovora na pitanja ponavljao da će biti organizovana posebna konferencija za novinare samo o „Bečej noću“. „Ne znam zašto sad želite sve da saznate kada ćemo za nedelju dana imati konferenciju za novinare samo o ’Bečej noću’. Nema razloga sada da ulazimo u neke detaljnije informacije, kada predsednik opštine nije tu sa nama, a ipak je to manifestacija gde bi on trebao isto da se obrati našim građanima“.

Od autokrosa do sportskih takmičenja

Član Opštinskog veća rekao je novinarima da će ove godine biti održane druge po redu autokros trke na obali Tise, ovog puta međunarodne.

Biće održan i humanitarni turnir u basketu u organizaciji Kancelarije za mlade 5, 6. i 7. jula.

Fudbalski turnir tri na tri takođe će biti organizovan drugi put na trgu u Bečeju 24. i 25. avgusta.

Osim navedenih biće fudbalskih turnira u Novom selu, „Zoltan Nađ Čampika“ u Bačkom Petrovom Selu, OK „Libero“ će na Bisernom ostrvu organizovati turnir u odbojci itd.

„Folk fest“

Predsednica UO „Đida“ Snežana Sekulić predstavila je međunarodni festival „Bečej folk fest“ koji će biti održan 13, 14, 15. i 16. avgusta.

„Đido“ na tom festivalu svake godine ugosti ansamble iz desetak država, a uspeva to, kazala je Sekulić, zahvaljujući tome što je član CIOF-a koji je deo UNESKA, koji se bavi očuvanjem nematerijalne kulturne baštine.

„Gastro Tisa fest“ i „Noćni market“

Direktor Turističke organizacije Milan Onjin najavio je nekoliko manifestacija u suorganizaciji ili uz podršku Turističke organizacije.

Prvi „Noćni market“ biće održan 8. juna, a prvi „Noćni bazar“ u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka 22. juna.

U organizaciji udruženja gluvih i nagluvih opštine Bečej 29. juna biće održan „Gastro Tisa fest“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pecanju.

Detalje o tome s koliko će novca opština da finansira sve nabrojane manifestacije, Tufegdžić nije želeo da kaže, rekavši da će svi podaci biti predstavljeni nakon održanih manifestacija.

Od jula ponovo radi bazen?

Član Opštinskog veća David Tufegdžić rekao je novinarima da ima „veoma lepu vest“, a to je da „ćemo imati bazen ove godine kao što je i najavljeno. Mi kada najavimo nešto, to uvek, naravno, i završimo, tako da mogu slobodno da kažem da će Bečejci, a i svi ostali građani opštine Bečej i građani širom Vojvodine imati prilike da svoje leto provedu u Bečeju na otvorenom bazenu“.

Na otvorenim bazenima je od 10. marta 2023. godine vanredna situacija zbog curenja gasa iz bušotine.

Prema rečima Tufegdžića, okončana je likvidacija bušotina i sad se čeka NIS da dovede novu mehanizaciju koja je potrebna za završetak radova.

Na pitanje kada će kompleks otvorenih bazena sportskog centra da bude otvoren, Tufegdžić je odgovorio: „Mi imamo u planu da bazen otvorimo do početka jula, ali to su nezvanične informacije, još uvek čekamo NIS da dođe sa mehanizacijom, to je sasvim drugačija mehanizacija kao što je do sada bila. Verovatno će vrlo brzo i oni doći da odrade taj završni deo i nadam se da ćemo do 1. jula imati prilike da otvorimo bazen. Ili početkom jula. Svakako ćemo imati bazen veći deo leta“.

Broj noćenja „skočio“ 2023.

Po Tufegdžićevom mišljenju treba organizovati aktivnosti koje će privući turiste koji će svoj novac ostaviti u Bečeju.

„Ako pogledamo 2022. godinu i 2023. godinu, imamo porast u 2023. godini što se tiče noćenja 171 odsto. To znači da smo prošle godine imali 24.000 više noćenja nego 2022“.

Na pitanje koliki je bio ukupan broj noćenja u Bečeju prošle godine, niti Tufegdžić, niti direktor Turističke organizacije Milan Onjin nisu mogli da odgovore, rekavši da nemaju taj podatak tog trenutka.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *