Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Tragom informacije sa društvene mreže: Da li je bilo podrške poslanice?

Da li je bilo podrške poslanice?

Poslanica Srpske napredne stranke Staša Stojanović objavila je 16. novembra video snimak razgovora s ocem deteta sa smetnjama u razvoju iz Bečeja na društvenoj mreži Fejsbuk u kom navodi da je na njenu inicijativu 27 porodica koje imaju decu sa smetnjama u razvoju „do šeste godine su uspešno zbrinuti u školi u Bečeju. Puno mi je srce što sam pomogla roditeljima ali i deci da ne budu prepušteni sami sebi već da imaju negu i brigu od strane stručnih lica“.

Direktor ŠOSO „Bratstvo“ u Bečeju u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Zoltan Horvat je u odgovoru Staši Stojanović takođe na društvenoj mreži naveo: „Poštovana poslanice, vi ste prvi kontakt sa našom školom imali juče, kada ste nenajavljeno i neovlašćeno ušli u našu zgradu i počeli da snimate, i zamoljeni ste da to prekinete i izađete… Što se tiče dodatne podrške deci sa smetnjama u razvoju koja se pruža u našoj školi, od septembra sva deca iz naše opštine, koja imaju mišljenje Interresorne komisije, dobijaju adekvatnu dodatnu podršku (njih 133), od toga 22 iz vrtića (9 dece predškolskog i 13 mlađeg uzrasta). Ne znam odakle Vama broj od 27, kojima ste Vi omogućili ’zbrinjavanje’ u našoj školi. Verujem, da je i Vašem sagovorniku bilo neprijatno da priča o ovoj temi, jer i njegovo dete od ove školske godine dobija podršku u našoj školi, a ne nakon Vašeg ’rešavanja’ problema, koji u suštini i ne postoji, imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom opštine Bečej, i ako i nastane neki problem, mislim da može da se reši i bez Vaše podrške“.

Horvat je novinaru Bečejskog mozaika rekao da je škola od početka ove godine uspela da pruži dodatnu podršku (defektološki tretmani) svakom detetu koje za to ima potrebu, uprkos tome što nadležno ministarstvo godinama unazad odbija molbe škole za zapošljavanjem najmanje sedmoro defektologa.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *