Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Da li je zaista odobren projekat sanacije zgrade OŠ „Sever Đurkić“? – Ne sasvim postojeći milioni evra za školu

Da li je zaista odobren projekat sanacije zgrade OŠ „Sever Đurkić“? – Ne sasvim postojeći milioni evra za školutrg_fontane

U toku ove godine trebalo bi da otpočne rekonstrukcija i sanacija zgrade Osnovne škole „Sever Đurkić“, a taj projekat vredan je oko 250 miliona dinara, izjavila je 21. februara direktorka škole Brankica Tapavica na konferenciji za novinare, koja je bila sazvana zbog sasvim druge teme: razmene đaka.

Ona je govorila o tome da se planira celokupna rekonstrukcija škole: krova, prozora, vrata, fasade i podova, a škola, inače, ima oko 4.300 kvadratnih metara.
„To je sada u fazi potpisivanja ugovora, tako da bi trebalo uskoro da se dogodi. Biće raspisana javna nabavka, pa dok prođe ta procedura, pa ako bude žalbi, dakle niko ne može tačno da zna koliko će ta tehnička procedura trajati, ali mi se nadamo da će biti gotovo do početka letnjeg raspusta“, rekla je Tapavica.
Inače, pre nekoliko meseci je predsednik opštine Dragan Tošić rekao da će škola od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima dobiti 100 miliona dinara za rekonstrukciju objekta.
Za sada, prema informacijama novinara, lokalna samouprava ne raspolaže informacijama o tome koliko će novca biti obezbeđeno za rekonstrukciju škole, jer dokumentom o konačnoj odluci ne raspolaže niti škola, niti opština, a postoji mogućnost ili plan da se rekonstrukcija radi u nekoliko faza.
Pomoćnik predsednika opštine za odnose sa javnošću Dane Mandić je nakon konferencije za novinare direktorke škole „Sever Đurkić“ uputio medijima saopštenje u kom navodi: „U vezi sa današnjim informacijama koje su iznesene na konferenciji za medije u OŠ ’Sever’, a koje se odnose na rekonstrukciju škole, obaveštavamo vas da opština Bečej, kao podnosilac projekta u ime pomenute obrazovne ustanove, u ovom trenutnu ne raspolaže zvaničnim informacijama koje se odnose konkretne finansijske iznose kojim bi objekat ove škole bio podržan na konkursu od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Posedujemo samo zaključak vlade Srbije kojim se potvrđuje da će projekat opštine Bečej biti preliminarno podržan i da ćemo o konkretnim ciframa  biti naknadno obavešteni“.
Na sajtu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima 20. februara je objavljen spisak projekata čija je realizacija u toku, odnosno za koje je u procesu javnih nabavki izabran najbolji ponuđač i gde je počelo ili je u pripremi izvođenje radova, među njima, za sada nema škole „Sever Đurkić“, no, navodi se da će spiskovi biti ažurirani u skladu s dinamikom realizacije projekata obnove. 

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *