Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Dan sporta u Bečeju: Dan školskog fudbala i prezentacija 20 klubova

Dan sporta u Bečeju: Dan školskog fudbala i prezentacija 20 klubovatrg_fontane

Danas je u Bečeju održan dan sporta u okviru kojeg je u podne u hali, teniskom terenu i bazenu sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ bilo kao u košnici.

Naime deca iz predškolske ustanove i osnovnih škola su posetila prezentaciju sportskih klubova dok je u školi „Šamu Mihalj“ održan  „Dan školskog fudbala“.
Na obe manifestacije akcenat je stavljen na popularizaciju sporta za decu, koja, uzgred budi rečeno, svaki dan idu u školu s torbama na leđima od po 6-7 kilograma.

U OŠ „Šamu Mihalj“ na manifestaciji „Dan školskog fudbala“ podeljeni su pokloni Fudbalskog saveza Vojvodine školi i đacima: 10 lopti, 10 majica i 70 markera, a potom su odigrane dve fudbalske utakmice: muška i ženska.

Direktorica škole Monika Tufegdžić podsetila je decu na važnost sporta, fer igru, upornost i sportski duh, a direktor sportskog centra i predstavnik FK Bečej 1918 Dejan Stanojev rekao je da je veoma zadovoljan što je Fudbalski savez Vojvodine izabrao Bečej da prezentuje fudbal i izrazio je nadu da će ubuduće više dece da trenira taj sport ili da gleda fudbalske utakmice.

„Posebno mi je drago da danas i devojčice učestvuju u akciji, jer je fudbalski klub organizovao i ženski fudbalski klub“.

U ime Fudbalskog saveza Vojvodine Milan Mirković je istakao da UEFA četvrtu godinu zaredom organizuje nedelju bazičnog fudbala.

  •  
    web-izdanj…

 

„Fudbalski savez Srbije i mi kao deo saveza organizujemo na našoj teritoriji ovu manifestaciju. `Dan školskog fudbala` je dan kada se propagira da nema različitih, da li su to devojčice, dečaci, deca sa smetnjama u razvoju, jer svi treba da se bavimo sportom i da uživamo u sportu. Danas je to fudbal. Baza je osnova od čega kreće svaki sport. Bez vas, bez dece, nema fudbala, nema nijednog sporta. Zato bih želeo da posle današnjeg dana većina vas krene da se bavi sportom, koji vam pomaže u telesnom i umnom razvoju“, rekao je Mirković.

Na drugom kraju grada, u sportski centar oko 12 sati stigla su deca iz svih osnovnih škola u Bečeju i predškolske ustanove, koja su zainteresovano posmatrala prezentaciju odbojke, karatea, borilačkih sportova, košarke, streljaštva, tenisa, plivanja…

Član Opštinskog veća zadužen za sport Nikola Džigurski je rekao da „oko 20 klubova je demonstrirao tehnike i igrice karakteristične za pojedine sportove u cilju animiranja naših najmlađih, privlačenja ih sportu“.
Prezentaciju sportova organizovala je lokalna samouprava u saradnji sa Savezom sportova opštine Bečej.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *