Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

U petak u DTV Partizan: Ponovo profesionalna bokserska revija u Bečeju

U petak u DTV Partizan: Ponovo profesionalna bokserska revija u Bečejutrg_fontane

Posle samo nešto više od meseca dana u Bečeju će se ponovo održati „Međunarodna profesionalna bokserska revija“ i to jubilarna 10. po redu. U petak, 12. aprila u sali DTV Partizan s početkom u 19 časova počeće prvi od ukupno devet mečeva.

Na programu su zanimljive borbe, a svakako će najinteresantniji biti meč u teškoj kategoriji između Bobana Filipovića iz Beograda, svojevremeno prvaka Evrope u WBU i WBF kategoriji koji je tokom karijere dobio 70 posto mečeva a u profesionalnom ringu je u 25 borbi samo jednom poražen a od 24 pobede 22 je dobio nokautom i Ozdžana Cetinkaja iz Turske sa 29 pobeda  17 poraza i dva nerešena u profesionalnom ringu.

Naime, ovaj susret treba da posluži kao priprema  Bobanu  Filipoviću za meč sa Britancem Danijem Vilijamsom koji je 2004. u Kentakiju pobedio Majka Tajsona u četvrtoj rundi a do tog meča, „gvozdeni Majk“ je imao učinak od 50 pobeda i samo četiri poraza.

Inače, Boban Filipović se sa Vilijamsom sastao 23. februara u Gracu i taj meče je završen na nesvakidašnji način. Posle izjednačene borbe u trećoj rundi Vilijams se našao u nokdaunu jer je Filipović počeo da preuzima inicijativu i to iako mu je bilo naprslo rebro, a onda je iz ugla u kome je bio stručni štab našeg boksera poleteo peškir što je zbunilo oba borca. Glavni sudija je ubrzo proglasio Engleza pobednikom.

Nakon toga, prema pisanju „Blica“ Vilijams je ušao u svlačionicu Filipovića i rekao: „Ne prihvatam da sam pobedio u ovom meču!“ a potom je dao pismenu izjavu organizatorima borbe u kojoj potvrđuje da ne može da se saglasi sa pomenutim ishodom. Evropska bokserska unija je usvojila tu izjavu i prvobitno je donela odluku da se austrijski duel vodi kao neregistrovan meč, ali je on ipak naknadno registrovan, međutim, borci su se u međuvremenu dogovorili da odluku o tome ko je, zapravo, bolji u ringu donesu u Beogradu, 31. maja.

Osim ove borbe između Filipovića i Cetinkaja, pažnju bečejske publike će privući i dueli Bečejaca. Naime, rukavice će ukrstiti dvojica sugrađana u velter kategoriji (67kg) Nikola Vlajkov i Ištvan Kišutcai, dok će se Čuružan Milan Delić sastati sa Bojanom Veljkovićem iz Pirota u poluvelter kategoriji (63,5 kg). Pored toga, u ring će ući Miloš Pavićević iz Beograda protiv Nemanje Ponorca iz Banja Luke u kruzer – lako teškoj kategoriji (90 kg), Stefan Markanović iz Temerina protiv Tomislava Milića iz Žitišta (srednja, 75 kg), Bogdan Drašković i Marko Rađenović,  obojica iz Zrenjanina (laka, 60 kg), zatim Stefan Atanackov iz Vršca i Sebastijan Šaćiri iz Novog Sada (velter, 67kg) i Milan Živković iz Beočina i Nenad Kusturić iz Vršca (polusrednja, 70 kg).

V.F.

Povezani tekst(ovi):

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *