Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

DTD „Srednja Bačka“: Nasipanje plaže

DTD „Srednja Bačka“: Nasipanje plažetrg_fontane

Iz lokalne samouprave najavili su pre tri nedelje da nameravaju da tokom zimskog perioda „upristoje“ prostor nesuđene plaže.

Ideja je da se u saradnji sa DTD-om „Srednja Bačka“ i PIK-om „Bečej“ zemljom naspe prostor između pristaništa i Kamp naselja i da se na proleće poseje trava i osmisle sportski sadržaji. Iz opštine su najavili da bi radovi trebali početi kada to „vremenski uslovi dozvole“, a lepo vreme i neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine su svakako bili dobar povod za početak. Međutim, do sada ništa nije urađeno.
„Radovi kasne iz praktičnih razloga. Mehanizacija PIK-a koja bi trebalo da bude angažovana na iskopavanju i transportu, trenutno radi na prevozu repe i za dve nedelje bi trebalo da bude slobodna. Onda ćemo krenuti sa prevozom zemlje iz Velikog donjeg rita koja je izvađena prilikom čišćenja kanalske mreže u okviru javnih radova. Prenećemo oko 500 kubika zemlje koja će biti dovoljna za nivelisanje tog prostora. Ovaj posao bi trebalo da košta oko 100.000 dinara“, rekao je Svetozar Midić, v.d. direktora DTD-a „Srednja Bačka“.

S.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *