Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Epidemiološka situacija u Vojvodini nepovoljna: Raste broj obolelih, preminule dve osobe

Epidemiološka situacija u Vojvodini nepovoljna: Raste broj obolelih, preminule dve osobetrg_fontane

Epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje je nepovoljna, sa kontinuiranim dnevnim rastom broja zaraženih virusom Covid-19, rekli su predstavnici kriznog štaba Vojvodine na konferenciji za novinare ispred Pokrajinske vlade.

U poslednja 24 časa u Vojvodini od posledica ove bolesti preminule su dve osobe.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta obolelih od virusa Covid-19 od kojih je 161 iz Novog Sada. Zato je u gradu neophodno doneti nove mere, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je na konsultacije pozvao gradonačelnika Novog Sada.

Povećava se i broj hospitalizovanih osoba u sedam covid bolnica u Vojvodini.

U Vojvodini je aktivan 1.621 slučaj.

U Dečjoj bolnici u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane dece je otpušteno na kućno lečenje, rečeno je na konferenciji za novinare.

„Pokrajinska vlada obezbedila je medicinsku opremu i pi-si-ar mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravlje. Pored testiranja u Institutu za javno zdravlje Vojvodine i u KCV vršimo paralelno testiranje i u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Na rezultate testiranja na prisustvo virusa Covid-19 u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa“, kazao je Mirović.

„Ključna stvar je da shvatimo koliko su mere važne i jedine su koje nas mogu izvući iz ove epidemiološke situacije. Sve opštine i svi okruzi u Vojvodini imaju obolele i treba da se ponašamo kao da smo svi oboleli od virusa Covid-19 kako se ova bolest ne bi širila dalje jer leka nema“, kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović kazao je da se testiranje na ovom institutu obavlja bez prekida i prema indikacijama bolesti, a s obzirom na povećan broj obolelih, vikendom je prekinuto testiranje putnika na lični zahtev.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *