Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Godišnja skupština USR Šaran: Udruženje posluje pozitivno

Godišnja skupština USR Šaran: Udruženje posluje pozitivnotrg_fontane

Prošle nedelje je u prisustvu šezdesetak članova održana godišnja Skupština USR Šaran. Na Skupštini je usvojen izveštaj o radu udruženja u protekloj godini, finansijski i takmičarski izveštaji, kao i plan rada za 2010. godinu.
Prema finansijskom izveštaju USR Šaran je u 2009. godini poslovao pozitivno, u kasi je ostalo 147.022 dinara, prihodi su bili 1.001.297, a rashodi 854.275 dinara.

Ribočuvari volonteri su prošle godine na području Tise I i II i Cvetićeva zaplenili 148 metara nelegalno postavljenih mreža, podignute su četiri vrške, 25 strukova sa 180 udica i jedan senker. Na skupštini nije prezentovan izveštaj profesionalnih ribočuvara RSV za ovo područje.
Što se tiče učešća takmičara USR Šaran na prvenstvu u ribolovu na plovak, bilo je mnogo uspeha. I u 2009. USR Šaran je imao reprezentativce koji su učestvovali na planetarnoj smotri u Portugaliji i Italiji, kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj konkurenciji, juniori su osvojili Potisku ligu, seniorska ekipa je bila druga u Drugoj ligi Srbije, dok su na prijateljskim kupovima Bečejci pobeđivali u svim većim gradovima u Vojvodini. U prošloj godini sportski ribolovci Šarana su po prvi put osvojili i domaće takmičenje (Kup Šarana) i osvojili prelazni pehar. Centralno mesto u planovima rada USR Šaran za ovu godinu zauzima manifestacija „Tiski dani“ koja će biti održana 31. jula u okviru proslave Dana opštine Bečej. Predsedništvo USR Šaran planira da uz podršku opštine Bečej na nesuđenoj plaži organizuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe, takmičenje u pecanju na plovak, varaličarenje i bućku i šaranski ribolov. Skupštini je prisustvovao i Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine, koji je govorio o novom zakonu o ribarstvu. Novi zakon bi trebao da promeni dosadašnje manire ribolovaca amatera.   

S.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *