Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Gradsko pozorište: Koncert za Japan

Gradsko pozorište: Koncert za Japantrg_fontane

U velikoj sali Gradskog pozorišta pred prvomajske praznike (28. aprila) nevladina organizacija „Horizont B“ iz Bečeja organizovala je dobrotvorni koncert klasične muzike „Hiljadu ždralova“ kojem su prisustvovali prvi sekretar Ambasade Japana u Beogradu Pecuja Cubota, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, zamenik predsednika opštine Bečej Budislav Medurić, predsednik Skupštine opštine Bečej Dušan Jovanović, predstavnici ustanova i institucija, kao i brojni građani Bečeja.

Prihod od prodatih ulaznica, odnosno ždralova koje su origami tehnikom napravili učenici Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, namenjen je pomoći narodu Japana nastradalom u zemljotresu.
Na koncertu je nastupila Jelena Vasin, mlada novosadska pijanistkinja, dobitnica brojnih nagrada. U drugom delu koncerta sa Jelenom Vasin se predstavila i Tijana Simonović, samostalna stručna saradnica, korepetitorka na katedri za gudačke instrumente Akademije umetnosti u Novom Sadu, takođe vrsna umetnica i dobitnica mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Na repertoaru su bila dela Hajdna, Bramsa, Betovena i Lista.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *