Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Na sednici SO Bečej: Izabran novi predsednik opštine Vuk Radojević

Izabran novi predsednik opštine Vuk Radojević

Odbornik Srpske napredne stranke Vuk Radojević je na današnjoj sednici Skupštine opštine Bečej izabran za predsednika opštine, nakon što je prethodnom predsedniku opštine Draganu Tošiću prestao mandat, jer je, nakon teške bolesti, preminuo 29. marta u 51. godini života.

Radojević (1978) je od 2012. do 2016. godine već bio predsednika opštine Bečej, a od juna 2016. do 2020. godine bio je na čelu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Od decembra 2020. godine je zamenik direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme.

Prestankom funkcije predsednika opštine prestao je mandat i zamenici predsednika opštine Svetlani Vuletić, kao i članovima opštinskog veća Dalili Dujaković, Danetu Mandiću, dr Anđelku Miškoviću, Dušanu Milovanovu, Draganu Kovačevu, Emeši Đere Dečov i Balažu Serdi.

Kandidata za novog predsednika opštine, dr Vuka Radojevića predložio je predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš.

Radojević je pred odbornicima lokalnog parlamenta obećao nastavak već započetih, ali i početak novih ulaganja u opštini Bečej.

Predsednik opštine Vuk Radojević je predložio kandidate za svog zamenika i za sastav opštinskog veća i to su isti ljudi koji su i do sada obavljali te poslove.

Za predloženu izvršnu vlast opštine od prisutnih 32 glasalo je 28 odbornika, a četiri glasačka listića bila su nevažeća, s tim da je dosadašnja zamenica predsednika opštine Svetlana Vuletić početkom sednice lokalnog parlamenta podnela zahtev da joj se vrati odbornički mandat. Naime, predsednik opštine i njegov zamenik, po propisima, treba da budu odbornici.

Na sednici lokalnog parlamenta osim Daneta Mandića nije prisustvovao nijedan drugi član starog-novog opštinskog veća.

Na zasedanju lokalnog parlamenta konstatovane su ostavke dvoje odbornika, Lasla Bonifarta (izborna lista SVM) i Sofije Radojević (izborna lista SNS). Novi odbornik SVM-a je Atila Silađi.

Na sednici Skupštine opštine imenovani su i novi članovi nadzornog odbora JP Toplana: predsednik je diplomirani inženjer informatike Zoltan Šari (1988), a članica diplomirana inženjerka šumarstva Tamara Cvejanov (1964). Inače, mesečna naknada za rad predsednika nadzornog odbora je 35.000 dinara, a člana 25.000 dinara.

Podsetimo da su na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta razrešeni članovi nadzornog odbora JP Toplana.

Novi član nadzornog odbora Turističke organizacije opštine Bečej je diplomirani pravnik Vuk Milošević (1991) na predlog odborničke grupe SNS, jer je dosadašnja članica Nataša Brankov podnela ostavku.

Na sednici su imenovani i članovi upravnog odbora Turističke organizacije opštine Bečej. Prethodno su predsednik tog tela Nandor Tot podneo i član Damir Ristić podneli ostavke. Po predlogu odborničke grupe SNS novi predsednik upravnog odbora Turističke organizacije je diplomirani inženjer poljoprivrede Branislav Nešić (1994), a član apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu David Tufegdžić (1999).

Na sednici Skupštine opštine imenovani su i novi članovi pojednih opštinskih komisija.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *