Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izbor najboljih sportista 2018. godine: Stonoteniserka Radmila Tominjak i kajakaš Marko Tomićević sportisti godine

Izbor najboljih sportista 2018. godine: Stonoteniserka Radmila Tominjak i kajakaš Marko Tomićević sportisti godinetrg_fontane

Kajakaš Marko Tomićević i stonoteniserka Radmila Tominjak su apsolutni pobednici izbora sportista opštine Bečej za 2018. godinu, proglašeno je na tradicionalnom Izboru sportiste godine u organizaciji Saveza sportova opštine Bečej 28. decembra u punoj velikoj sali gradske kuće.

O nagrađenima je odlučivala Komisija za izbor sportista Saveza sportova opštine Bečej u svim uzrasnim kategorijama ženske i muške konkurencije, među ekipama, trenerima, sportskim radnicima.
Nominovani su mogli biti sportistkinje i sportisti koje i koji su 2018. godine nastupale i nastupali za sportske organizacije sa teritorije opštine Bečej, a uslov je bio i da ta organizacija bude član Saveza sportova.
Sportiste na svečanosti dodele priznanja pozdravio je član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Nikola Džigurski koji je rekao da je u 2018. godini napravljen iskorak u timskim sportovima: četiri kluba su ušla u viši rang takmičenja.

Mlađi pioniri
U kategoriji mlađih pionira (6 nominovanih) prvo mesto je osvojio Mateja Molnar iz Kajak kanu kluba Bečej, drugoplasirani je Leon Benkovič iz Džudo kluba Mladost, a treći Filip Radovanović iz Kajak kanu kluba Bečej.

Mlađe pionirke
U konkurenciji mlađih pionirki (9 nominovanih) pobedila je Reka Varga iz PVK Bečej, druga je Katarina Kiš iz Karate kluba Bečej, a treća Una Ivanišević iz Džudo kluba Mladost.

Pioniri
U kategoriji pionira (6 nominovanih) prvo mesto je zaslužio Masimo Števin iz Kajak kanu kluba Bečej, njega prate Balaž Kovač iz Karate kluba Bečej i Ilija Bašić iz MOK Bečej.

Pionirke
Među 6 nominovanih pionirki za najbolju je izabrana Ana Reka Komaromi iz Karate kluba Bečej, druga je Jovana Kozarski iz STK Vojvodina Bačko Gradište, a treća Lucija Bovanović iz Karate kluba B.P.S.

Kadeti
U konkurenciji kadeta (10 nominovanih) najuspešniji su Miloš Stojkov iz Kajak kanu kluba Bečej, Aleksandar Stojkov iz Džudo kluba Mladost i Gabor Kurcinak iz Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta.

Kadetkinje
Među 10 nominovanih kadetkinja prvo mesto je dodeljeno Radmili Tominjak iz STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, druga je Reka Bezeg iz STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, a treća Nataša Kekić iz PVK Bečej.

Juniorke
U ženskoj konkurenciji u juniorskoj grupi nominovane su samo tri sportistkinje: pobedila je Jovana Ječanski iz PVK Bečej, druga je Nađa Grozdanović iz ŽOK Bečej, a treća Jelena Rakić iz ŽOK Libero.

Juniori
U juniorskoj konkurenciji, od 7 nominovanih, za najuspešnijeg je izabran Nikola Vlajkov iz Kik-boks kluba Bečej, slede ga Tomislav Marković iz Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta i Jovan Peškanov iz Streličarskog kluba Bečej.

Seniori
U seniorskoj kategoriji muškaraca nominovano je 12 sportista, a najbolji među njima je Marko Tomićević iz Kajak kanu kluba Bečej, slede ga Mladen Kovačević iz OFK Bečej 1918 i Džemal Srabović iz  Top gym kluba Bečej.

Seniorke
Za najbolju seniorku od četiri nominovane izabrana je Anamarija Stevanović iz Teniskog kluba Bečej, drugoplasirana je Anđela Petrov iz ŽOK Bečej, a treće mesto je osvojila Jovana Vico iz ŽOK Bečej.

Treneri
Za trenera godine nominovana su sedmorica: titulu trenera godine osvojio je Šandor Poljak iz STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, drugi je Aleksandar Grbić iz Džudo kluba Mladost, a treći Milan Kaćanski iz Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta.

Klubovi
U muškim ekipnim sportovima nominovano je 7 klubova, a prvo mesto je zaslužio OFK Bečej 1918, drugoplasirani je PVK Bečej – vaterpolo, seniori, dok je treća nagrada dodeljena KMF-u Bečej.
U ženskim ekipnim sportovima tri kluba su nominovana: najbolji je STK Vojvodina Bačko Gradište-kadetkinje, slede ženski kata tim Karate kluba Bečej i Karate klub B.P.S.

Sportska organizacija i sportski radnici
Za najuspešniju sportsku organizaciju (5 nominovanih) proglašen je PVK Bečej, druga nagrada dodeljena je za OFK Bečej 1918, a treća Kajak kanu klubu Bečej.
U kategoriji sportskih radnika (4 nominacije) nagrade su uručene Goranu Kudriću, predsedniku FK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, Slaviši Dabižljeviću iz organizacije Sport za sve opštine Bečej i organizatoru letnjih i zimskih turnira u malom fudbalu Ilešu Laslu Menotiju.
Plakete za životno delo uručene su Adamu Jankoviću i Miloradu Tataloviću Taletu.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *