Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izbor upravnika registrovanih stambenih zajednica: Registracija i nakon isteka roka

Izbor upravnika registrovanih stambenih zajednica: Registracija i nakon isteka rokatrg_fontane

Rok za izbor upravnika registrovanih stambenih zajednica istekao je krajem 2017. godine, međutim, u opštini Bečej registrovano je samo 35 stambenih zajednica, a trebalo bi da bude ukupno oko stotinu.
Uprkos isteku roka, zahtevi za registraciju i dalje mogu da se podnesu.

O registraciji stambenih zajednica i o izboru upravnika tih zajednica zainteresovani mogli da se informišu 25. januara (kada je Mozaik već u štampi) na prezentaciji o primeni Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, izbora upravnika, održavanja zgrada i stambene podrške u velikoj sali Skupštine opštine Bečej.
Registrovane stambene zajednice upravnike mogu da izaberu iz svoje zgrade, ali imaju mogućnost da angažuju i licenciranog profesionalnog upravnika. Posao profesionalnog upravnika u Bečeju obavlja i firma Purucki i to za 200 dinara mesečno bez PDV-a, bez obzira na broj stanova u zgradi kolektivnog stanovanja.
U slučaju da stambene zajednice ne izaberu svog upravnika, posao lokalne samouprave je da im dodeli prinudnog, a bečejska komunalna inspekcija će u toku februara naložiti svim stambenim zajednicama koje to još nisu učinile da se registruju i da izaberu upravnika.
Posao upravnika zgrada je da podnosi prijavu za upis stambene zajednice u Registar stambenih zajednica, da na osnovu odluke skupštine stambene zajednice o upravljanju sredstvima stambene zajednice raspolaže sa tekućeg računa stambene zajednice, predlaže skupštini zajednice program održavanja i stara se o njegovoj realizaciji, organizuje radove hitnih intervencija, vodi evidenciju o prihodima i rashodima stambene zajednice, podnosi skupštini zajednice izveštaje o radu, prima prijave kvarova i drugih problema (nepoštovanje kućnog reda, buka itd.) svaki dan od  0 do 24 časa.                      

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *