Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izložba fotografija u Galeriji „Krug“: „Prvih 500 brojeva“

Izložba fotografija u Galeriji „Krug“: „Prvih 500 brojeva“trg_fontane

Nakon tribine „Značaj, sadašnjost i budućnost lokalnih medija“, u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta 2. aprila otvorena je izložba fotografija „Prvih 500 brojeva“ koje su nastale tokom desetogodišnjeg rada redakcije „Bečejskog mozaika“.

Na izložbi je predstavljeno više od 70 fotografija na kojima su prikazani događaji, pojave i ljudi koji su obeležili život u prethodnih desetak godina u opštinama Bečej i Novi Bečej, u Srbiji, a i u redakciji „Bečejskog mozaika“.
Posetioci izložbe pogledali su fotografije snimljene 5. oktobra u Beogradu, bečejske Otporaše, Ivanu Dulić Marković kako brani bečejsku državnu zemlju, slike sa „Velikogospojinskih dana“ u Novom Bečeju, a fotografije svedoče i o radu redakcije „Bečejskog mozaika“, o upadu policije u prostorije redakcije, o životu u opštini Bečej, a tu su i fotografije političara u veoma interesantnim situacijama.
Izložbu je otvorio Velimir Cvejanov direktor Gradskog pozorišta i nekadašnji član redakcije: „Posle dugo vremena opet sam dobio zadatak od urednika ’Bečejskog mozaika’ koji pomalo liči na zadatke koje sam dobijao dok sam pisao za ’Mozaik’. Rekao je: ’Hajde, otvori izložbu koja u stvari nije izložba i ne treba da se otvara’. Ovo zaista nije izložba, ovo jeste jedna retrospektiva naših života viđenih okom kamere i okom jednog lokalnog medija. Tematski može da se podeli na nekoliko celina, u jednom delu su fotografije na kojima su lokalni političari i političari visokog ranga u neuobičajenim pozama, koje realno nisu za objavljivanje, ali jesu interesantne, zatim fotografije koje su neposrednije vezane za ’Bečejski mozaik’, do serije fotografija koje nas podsećaju na neke stvari, recimo na to kako izgleda započeti i nikad završen posao 5. oktobra. Čestitam jubilej kolegama i prijateljima, ali se neću upuštati u prognoze za dalje jer, shodno kodeksu novinarstva, ne smem ulivati lažnu nadu s obzirom na to gde živimo, u kakvom vremenu i okruženju živimo, a i sa kim živimo… Prvih 500 brojeva je odrađeno, sad ostaje drugih, trećih, četvrtih…“
Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena dve nedelje, a prihod od prodaje fotografija namenjen je narodnoj kuhinji u Bečeju.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *