Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Dom zdravlja: Jedini ginekolog u radnom odnosu dao otkaz

Jedini ginekolog u radnom odnosu dao otkaz

Dom zdravlja Bečej uskoro će ostati bez jedinog ginekologa u stalnom radnom odnosu koji ima ID broj i tako i pravo da, recimo, otvori bolovanje trudnicama i da ispisuje upute.

Bečejska zdravstvena ustanova je od 2019. godine do danas nekoliko puta bila u identičnoj situaciji.

Direktor Doma zdravlja Bečej Slobodan Dimitrov je danas u pisanom odgovoru na pitanja novinara naveo da „odeljenje ginekologije svakodnevno uredno funkcioniše. Rade dr Saša Milošević, spec. ginekologije, svaki radni dan, koji je zaposlen kod nas u ustanovi i ima pravo da ispisuje sve što je potrebno (upute, bolovanja.. . ), koji nam je uručio otkaz ugovora o radu i dr Snežana Ubović, spec. ginekologije, koja kao i ranije radi 3 dana nedeljno (utorak, sreda, četvrtak), koja obavlja preglede, ne može da ispisuje svu potrebnu dokumentaciju iz razloga što nije stalno zaposlena kod nas u ustanovi (nije zaposlena u državnoj ustanovi i nema ID broj), već radi pod ugovorom o dopunskom radu, a dolazi iz privatne prakse“.

Direktor Doma zdravlja nije naveo od kog datuma će zdravstvena ustanova ostati bez ginekologa sa ID brojem, niti kada će biti angažovan novi ginekolog.

U odgovoru na pitanje o tome da li će i kada biti angažovan novi ginekolog i da li će Dom zdravlja Bečej ponovo doći u situaciju da nema ko da ispiše porodiljsko bolovanje, Dimitrov je naveo da „nakon odlaska dr Saše Miloševića, spec. ginekologije, obezbedićemo nekog od doktora spec. ginekologije iz državne ustanove, ko će imati odgovarajući ID broj i imati pravo ispisivanja sve što je neophodno za naše sugrađanke, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni. Sve činimo da obezbedimo neometan rad odeljenja ginekologije“.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *